17. august 2023

Mahlane kohupiima-vahukoorekook (tordipulbrist!)

See maius on meeldivalt lihtne variant klassikalisest biskviitkihtidega vahukoorekoogist. Sellel küpsetisel on aga pisike kiiks juures - nimelt valmib see hoopis tordipulbrist. Seega, kui sa biskviidi küpsetamisel ennast väga kindlalt ei tunne, siis see variant sobib selleks puhuks suurepäraselt. Tegelikult sobib see muidugi kõikidele koogisõpradele, kellele maitsevad klassikalise kohupiima-vahukooretäidisega koogid.

PS! See retsept ilmus ka Naisteleht 55+ sügisnumbris (2022 a), kus jagan neli korda aastas erinevaid retseptiideid.


Mitmele: 12le
Valmistamisaeg: 15 min + küpsetamis- ja maitsestumisaeg

1 pk Juubeli tordipulbrit
2 dl vett
2 sl õli
4 dl vahukoort
400 g terakohupiima vanilliga
2 sl suhkrut
2 sl meelepärast moosi (näiteks mustikatega, kasuta keedetud moosi või toormoosi!)

piima (immutamiseks)
mustikaid (kaunistamiseks)

Sega tordipulber vee ja õliga ühtlaseks tainaks ning vala segu küpsetuspaberiga kaetud lahtikäiva koogivormi (Ø24cm) põhjale. Küpseta 180 kraadi juures 30-35 minutit.

Kreemi valmistamiseks vahusta koor tugevaks vahuks. Sega kohupiim kausis lahti ning sega vahukoore ja suhkruga. Lõika jahtunud koogipõhi horisontaalselt pooleks ning tõsta alumine koogipõhi tagasi vormi. Immuta seda kergelt piimaga ja laota peale ca 2/3 vahukooresegu. Tõsta peale ülemine koogiketas (nii, et lõikepool jääks üles) ja immuta seda piimaga. Määri peale ülejäänud segu ning laota sellele moosikuhjakesed. Viiruta need kahvliga läbi, et moosi jaguks kogu koogi ülemisele kihile. Lase koogil külmkapis maitsestuda vähemalt 6 tundi. Kaunista ja serveeri!


Kommentaare ei ole :

Postita kommentaar

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails