14. august 2023

Kibuvitsa-õunamoos

Mida teha kibuvitsamarjadega? Nendest saab valmistada imehead moosi, mis sobib kasutamiseks täpselt nii, nagu tavaliselt erinevaid magusaid moose kasutad. See on imehea hommikupudrul, lisandiks  jogurtil, pannkookidel, vahvlitel ning suurepärane ka erinevate küpsetiste valmistamisel. Pehme saiaga sobib ka nii hästi!


700 g kibuvitsamarju
600 g õunu
1 kaneelipulk
5 piparmündioksa
ca 2-3 dl vett
ca 200 g suhkrut

Puhasta kibuvitsamarjad korralikult, eemaldades otsa, varre osa, seemned ja sisemised karvakesed. Tükelda õuna viljaliha (ära koori) ning pane koos puhastatud kibuvitsaga potti. Lisa kaneelipulk, piparmündioksad ning vesi. Viimast lisa esialgu 2 dl. Seejärel lase segu keema tõusta ning lase siis madalal kuumusel vaikselt moosil pehmeneda. Vajadusel lisa vahepeal täiendavalt vett, kui segu potis liialt kuiv on.

Kui õun ja kibuvits on täielikult pehmenenud, siis eemalda kaneelipulk ning piparmündioksad. Ülejäänud potis olev segu püreesta kannmikseris. Võid segu jätta kergelt tükiliseks! Seejärel pane valmis püree tagasi potti, lisa suhkur ning kuumuta mõned minutid kuni suhkur on sulanud. Tõsta valminud hoidis koheselt ettevalmistatud purkidesse.


Kommentaare ei ole :

Postita kommentaar

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails