30. august 2023

Kanalihaviilud tonnato kastmega ja üks hommikune mango lassi

Üks asi, mida peab suve jooksul kindlasti kogema on hommikune päikesetõus rabas. See on lihtsalt kirjeldamatult mõnus elamus. Jõudsime Meriliniga selle retke ette võtta umbes nädalake tagasi. Sihtkohaks armas Tolkuse raba ning kaaslaseks mõned road, mida on võimalik lihtsasti rabasse kaasa meisterdada, et nende saatel päikesetõusu vaadata.

Vitello tonnato ainetel valminud roog on lihtsalt suurepärane amps, mida hea transportida aga ka lihtne valmistada mistahes kohas endale või külalistele. See sobib hästi nii pidulauale kui ka hommikusele rabapiknikule. Serveeri kõrvale värsket ciabattat ning kõik on õnnelikud! Tonnato kaste on üldse suurepärane leiutis, mida võib serveerida traditsiooniliselt veiselihaga, aga ka värske kartuli, munaga, pardilihaga jne. Suitsutatud kanalihaga, nagu meie seda tegime, on eriti lihtne - lõika viilud valmis ning jäta külmkappi serveerimiskorda ootama. Kui õige aeg käes, siis lisa kanalihale, kaste, kaunistuseks mõned elemenind ja ongi valmis.

Lisaks oli rabas meie kaaslaseks värskendav mango lassi, mis valmib tegelikult hetkega ning mille võid samuti aegsasti valmis teha. See on hea kiireks kehakinnituseks päevasel ajal kui ka kosutavaks tervituseks hommikusöögil.

Kes mõlema toidu retsepte soovivad, siis siin need on! PS! Tonnato kastet lisa kanalihale nii palju, kui soovid. Antud kogusest jääb kindlasti pisut üle. Seda saad kasutada kastmena salatites, vrappides ja määrdena võileibadel. 

Kanalihaviilud tonnato kastmega
Valmistamisaeg: 10 minutit

suitsutatud kanarinnafileed (kogus oleneb sellest, kui palju on sööjaid).

Kaste:
1 tuunikalakonserv õlis
4 anšoovisefileed
1 sl sidrunist pressitud mahla
1 sl kappareid
1,5 dl majoneesi
soola, pipart, suhkrut

Täienduseks ja kaunistuseks:
rukolalehti, kappareid, sidruniviile, roseepipart

Pane kõik kastme koostiosad kannmikserisse ja püreesta ühtlaseks massiks. Maitsesta soola, pipra ja suhkruga. Lõika kanalihast hästi õhukesed viilud ning laota need alusele. Nirista peale kaste. Aseta täienduseks juurde rukolalehed, kapparid ja sidruniviilud ning raputa peale roseepipart.

Mango lassi
Kogus: kahele
Valmistamisaeg: 2 minutit

250 g Kreeka jogurtit või maitsestamata jogurit
250 g mangopüreed

Lisaks
0,5 tl pisut kurkumit
ca 2 tl  sidrunist pressitud mahla

Sega omavahel jogurt ja mangopüree. Lisa segades kurkum ja maitse järgi sidrunimahla. Serveeri.


2 kommentaari :

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails