18. mai 2023

Bulgurisalat ubade, koriandri ja eriti kreemja kastmega

Järgnevalt üks ülimalt lihtne ja taskukohane retsept, mille tulemusena valmib äärmiselt maitsev salat. See on maitserohke, värske ja põnev. Minu tutvus selle salatiga algas umbes aastajagu tagasi, kui olemasolevatest komponentidest tuli miskit kiiresti kokku segada. Nii see minu retseptivaramusee jõudiski – täiesti juhuslikult, aga igati oodatult. Ma arvan, et selle suve alguses on igati õige seda retsepti jagada, sest see täidab mõnusalt kõhtu, valmib lühikese ajaga ja sobib suvesoojade ilmadega suurepäraselt einestamiseks.

Selle postituse üheks ajendiks oli Rimi kauplus, kellega koostöös see postitus sündis. Ma ei tea, kuidas teiega on lood, aga ise pigem tellin oma toidud e-poest. Minu armastus toidukaupluste e-poodide vastu sai alguse 3 aastat tagasi ning sellest ajast peale olen selle teenuse väga tihe tarbija. Eelkõige mängib siin rolli mugavus ja ajavõit, sest aega saab tänu sellele võita ikka kuhjaga. Pealegi ei ole ma väga suur poes kondaja just siis, kui vaja poest suuremat ostu teha. Seega on väga mugav ja lihtne oma ostud kodus arvuti taga või mobiiliga ära teha.

Pärnu Rimist olen tihtipeale tellinud kaubad hommikul ning saanud need juba sama päeva õhtuks kätte, vahest kiireminigi. Samas olen ka vahest mugavalt ajastanud kojutoomise siis, kui tean, et näiteks pühapäeval läheb suuremaks kokkamiseks. Nii olen toidukaubad juba aegsasti paar päeva varem ära tellinud ning soovitud kuupäevaks endale koju saatnud.

Rimil on olemas ülimalt mugav mobiiliäpp, kus on e-poes kauplemine kõik väga lihtsaks tehtud. Terve toidukauplus sinu pisikeses mobiilis! Äpist leiad eraldi personaalsed pakkumised, kupongid, kõik ühes kohas paiknevad sooduspakkumised ja hinnalangetuskampaanias osalevad tooted. Hinnalangetus on Rimi soodsate hindade programm, milles osaleb üle 600 toote (need on märgistatud nii e-poes kui ka poes eraldi euromärgina), mis annavad kliendile märku, et tegemist on käesoleval hetkel tavahinnaga kõige soodsama või võrdselt soodsaima hinnaga turul. Nende toodetega saad tutvuda siin: https://www.rimi.ee/epood/ee/langetatud-hindadega-tooted

Selles salatis leidub samuti mõningaid Rimi hinnalangetuskampaanias olevaid tooteid. Nagu alguses mainisin, siis see salat on nii lihtne, kuid annan täiendavalt mõned soovitused minu poolt! Mulle meeldib selle salati kastmele lisada maitseks veidikene trühvliõli. See annab nii mõnusa maitse. Küll aga, kui trühvliõli meeltmööda ei ole, siis jäta see lisamata. Lisaks segan vahest kastmele juurde ka mõned lusikatäied marineeritud kastme vedelikku. Jällegi lisab maitset!

Kogus: neljale
Valmistamisaeg: 20 minutit

4 dl vett
2 dl bulgurit
1 purk punaseid ube (400g)
1 purk maisi (340g)
50 g kõrvitsaseemneid
2 küpset avokaadot
1 paprika
10 kirsstomatit (soovi korral)
kimbuke koriandrit, hakituna
soola, pipart

Kaste:
100 g majoneesi
50 g Kreeka jogurtit
1 tl karripulbrit
soola, pipart, suhkrut

Pane vesi ja bulgur potti, lisa maitseks soola ning lase keema tõusta. Seejärel keeda keskmisel kuumusel ca 10 minutit, kuni vedelik on imendunud. Sega aeg-ajalt keetmise ajal. Lase seejärel jahtuda. Sega kastmeained omavahel, maitsesta.

Nõruta oad ja mais. Rösti kõrvitsaseemneid kuival kuumal pannil minutijagu. Tükelda avokaado viljaliha, tükelda ka paprika ja poolita kirsstomatid. Sega kõik salatikomponendid kokku, lisa segades kaste. Serveeri!

Postitus valmis koostöös Rimiga.


Kommentaare ei ole :

Postita kommentaar

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails