11. jaanuar 2023

 Karamellised ahjuõunad kardemoni ja vanillijäätisega

See retsept on lihtsalt suuuuurepärane. Selle valmistamisel lisan ahjuvormi lisaks tavapärasele kaneeli-kardemoni lisandile veel pähkleid, valget šokolaadi ja võid, mis moodustab küpsemisel mõnusa kreemja kastme. Seesama kaste sobib ahjus küpsetatud õuntega väga hästi. Ma soovitan seda magustoitu süüa koheselt peale ahjust tulekut, siis on see veel kuum ning kui lisad peale täiendavalt jäätist, siis hakkab see tasapisi õuntel sulama, mis moodustab omakorda mõnusa kastme. Soovitan!


Valmistamisaeg: 10 minutit + küpsemisaeg
Kogus: neljale

700 g õunu, (poolitatuna; eemalda südamik)
1 tl kaneeli
0,5 tl kardemoni
2 sl pruuni suhkrut
4 sl Kreeka pähkleid, hakituna
50 g valget šokolaadi
50 g võid
vanillijäätist (serveerimiseks)

Tõsta õunapoolikud, lõikepool ülal, ahjuvormi. Raputa peale kaneeli, kardemoni, suhkrut ja pähkleid. Tõsta õuntele šokolaadi- ja võitükid. Küpseta 200ºC juures 30–40min. Serveeri ahjuõunu koheselt koos jäätisega.

PS! Retsept ilmus ka ajakirjas Naisteleht, sealt leiate igal kolmapäeval minu poolt kuhjaga erinevaid retseptiideid.


Kommentaare ei ole :

Postita kommentaar

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails