8. november 2022

Küpsetamata toorjuustu-šokolaadikook

Isadepäev on lähenemas ning selle puhul pakun üht eriti lihtsat koogiretsepti. See on toorjuustu-šokolaadikook, mis valmib vähestest komponentidest ning on maitseüllatusi täis. Kuigi see kook vajab tahenemiseks aega vaid 3 tundi, siis tegelikult võib selle koogi valmis teha ka juba eelmisel päeval. Selle koogi valmistamisel kasutasin täidisena hurmaad, kuid soovi korral või hurmaa asendada ja banaani, mango või vaarikatega. Loomulikult vastavalt hooajale võid kasutada ka maasikaid, mustikaid kuii ka põldmarju! Lisaks soovitan enne serveerimist selle koogi 15 minutiks sügavkülma pista. Nii saab täidis mõnusa jaheda olemuse!

Kui soovi vaadata selle koogi valmistamise videoõpetust, siis soovitan piiluda minu instagrami lehele! Vajuta siia: kook isadepäevaks


Valmistamisaeg: 30 minutit
Kogus: 8-10le

Põhi:
250 g küpsiseid (kakaoga)
100 g võid, sulatatuna
1 hurmaa*

Täidis:
100 g valget šokolaadi
250 g toasooja toorjuustu
1 dl vahukoort
50 g küpsiseid kakaoga

Kate:
mustikaid, füüsaleid, hurmaad, viigimarju vms

Peenesta küpsised ning sega sulatatud võiga. Suru küpsisesegu piklikku või ümmargusse koogivormi. Koori ja viiluta hurmaa. Tõsta hurmaaviilud (või -tükid) küpsisepõhjale. Sulata šokolaad veevannil ning sega seejärel kokku toorjuustuga. Vahusta koor ning lisa toorjuustusegule. Murra küpsised tükkideks ning sega täidisesse. Laota täidis vormi ning laota ühtlaseks laiali. Tõsta külmkappi tahenema vähemalt 3 tunniks. Vahetult enne serveerimist kaunista!

See retsept valmis koostöös Promo Cash & Carry kauplusega, kust leiab laia valiku puu- ja köögivilju.


4 kommentaari :

  1. Kuidas selle koogi sealt vormist kätte saab? 😄

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Ei saagi, peab otse vormist sööma :D
      Tegelikult on see selline vorm, millel käib põhi ära. Minu arvates on vist kõikidel seesugustel vormidel ärakäiv põhi. Kui kooki eemaldada, siis panen koogi kahe klaasi peal ning tõmban vormi ääred alla. Ja nii ongi kook ilusti käes:)

      Kustuta
  2. Kas hurmaa asemel võib kasutada ka mõnda hapukamat moosi?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Loomulikult. Hapukas moos sobib kasutamiseks imehästi:)

      Kustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails