Maitsev ja kodune koogike lihtsatest toorainetest. Kodujuust ja sulatatud juust sobivad selle koogi koostisesse nii hästi. Kodujuust annab tummisust ja n-ö kohupiimast maitset. Sulatatud juust annab aga juurde kerget soolakust ja kreemisust. Kusjuures, magusa koogi koostisesse sobib sulatatud juust suurepäraselt, kuigi see võib paljudele esmapilgul pisut kummaline tunduda.
Põhi:
4 dl jahu
1 tl küpsetuspulbrit
1 sl suhkrut
0,5 tl kaneeli
näpuotsatäis soola
125 g võid
Täidis:
600 g kodujuustu
300 g sulatatud juustu (nt Merevaik)
3 muna
175 g suhkrut
1 tl vanillisuhkrut
3 sl jahu
Hapukoorekate:
ca 100 g hapukoort
vanillisuhkrut
tuhksuhkrut
Sega
omavahel kuivained, lisa või ning sega purutaoliseks massiks. Tõsta
purutainas küpsetuspaberiga kaetud koogivormi (Ø24cm) põhjale. Katte
jaoks sega omavahel kodujuust ja sulatatud juust, lisa segades ülejäänud
ained. Küpseta ahjus 175 kraadi juures 40-45 minutit. Lülita ahi välja
ning lase koogil suletud ahjuuksega 30 minutit seista. Enne serveerimist
hoia kooki külmkapis.
Hapukoorekatte valmistamiseks maitsesta
hapukoor vanillisuhkru ja tuhksuhkruga ning määri see koogile. Kaunista
meelepäraselt ning serveeri!
Kommentaare ei ole :
Postita kommentaar