1. september 2021

Nostalgia! Kohupiimasaiad mustikatega

Ahjus küpsetatud kohupiimasaiad on minu jaoks ehe nostalgia. Need maitsevad nii lihtsasti, aga oma olemuselt on need kuidagi eriti erilised. Ma arvan, et seesugustes ahjus küpsetatud kohupiimasaiakestes ei pea keegi pettuma ja olen kindel, et suur osa on nendega vähemalt lapsepõlves maiustanud!

Sellise maiuse valmistamine on imelihtne, aga ka kõige tavalisemate kohupiimasaiakeste juures võib leiduda paar lihtsat nippi, mis lõpptulemuse veelgi maitsvamaks muudavad. Kusjuures, mul on just varuks paar soovitust, mida soovitan katsetada. Esmalt soovitan kindlasti saiaviilude mõlemad pooled määrida kokku võiga ning need pannil eelnevalt läbi küpsetada. Nii ei jää sai kuiv, vaid vastupidi - tänu sellele vaheetapile jäävad saiaviilud eriti mahlased ja võised. Teise nipina soovitan kohupiimatäidisesse lisada pisut peeneks riivitud halvaad (juhul muidugi, kui halvaasõber oled), mis sobib kogu nende saiade olemusega eriti hästi kokku! 

Saiana soovitan kasutada viilutamata saia, nii saad lõigata pisut paksema viilu. Üldjuhul on viilutatud saiad sedasorti magustoidu valmistamiseks pisut liiga õhukesed, vähemalt minu arvates:)

Kui Sul huvi, kuidas see retsept valmib, siis näed minu instagramist ka nende mustikasaiade valmistamise videoretsepti: vaatamiseks vajuta siia!

Kui aga videoretsepti ei vaja (kuigi soovitan seda vaadata:)), siis retseptiõpetus on kohe siin all!

Valmistamisaeg: 15 min
Kogus:4 (kui kasutad väiksemaid saiaviilusid, siis saab suurema koguse)

200 g kohupiima (vanilliga)
2 sl suhkrut
2 sl halvaad, riivituna või murendatuna
1 muna
4 sl mustikaid
4 (suuremat) saiaviilu
4 sl toasooja võid

Sega omavahel kohupiim ja suhkur. Lisa halvaa, muna ja seejärel 2 sl mustikaid (vahepeal võid ka segada). Sega komponendid kergelt omavahel segamini.

Määri saiaviilud mõlemalt poolt võiga ning prae pannil (mõlemalt poolt) kuldpruuniks. Tõsta saiadele kohupiimasegu, lisa kõige peale ülejäänud mustikad. Küpseta saiasid (ülalt küpsetusrežiimil) 175 kraadi juures ca 5-10 ehk seni kuni kohupiim on ilusti küpsenud. 


Kommentaare ei ole :

Postita kommentaar

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails