Miskipärast tundub pavlova paljudele keeruka ettevõtmisena, kuigi tegelikult on tegemist väga lihtsasti valmiva koogiga. Kogu valmistamisprotsess on tõeliselt lühike ning ahjukuumus teeb ju selle kõige tähtsama töö ära. Pavlovaid olen ma valmistanud küllaltki tihti ning igakord täidan ma need vastavalt maitsemeeltele - kord lihtsalt vahukoorega, kord mõne põnevama täidisega ning tihtipeale lisan ka miskit hapukat või miskit muud head kõige esimese kihina pavlova põhjale. Vastavalt oludele valmis seekord aga minul nö karantiiniaja pavlova ehk siis kreemina sai kookidele täidiseks see, mida kodus parasjagu külmkapis leidumas oli. Nii saidki minu pisikesed pavlovad endale katteks kohupiima-toorjuustukreemi koos purustatud marjaseguga. Seda viimast on mul sügavkülmas veel omajagu. Terved marjad on mul jäägitult otsa saanud ning neid ei olnud isegi kaunistamiseks, seega tulid appi Domino küpsised, mis tegelikult pavlovatel heaks kaaslaseks. Kui Sa nüüd oma külmkappi vaatad, siis võid samamoodi ühe mõnusa kreemi sobivatest ainetest kokku segada. Põhjaretsepti ma muuta ei soovita, minul on see toiminud pikka aega ning retsept toimib alati hästi:)
Valmistamisaeg: 15 minutit + küpsemisaeg
Kogus: 6 pisikest pavlova kooki
2 munavalget
näpuotsatäis soola
125 g suhkrut
0,5 tl maisitärklist
1 tl vanillisuhkrut
1 tl sidrunist pressitud mahla
Täidis:
100g toorjuustu (Mascarpone või Philadelphia)
200 g kohupiimapastat
1 tl vanillisuhkrut
ca 1 sl sidrunist pressitud mahla
suhkrut
Lisaks:
šokolaadi- või vaniljepudingut
hapukamat moosi või marju
Domino küpsiseid
Kuumuta
ahi 160 kraadini. Vahusta munad soolaga tugevaks vahuks. Vahustamist
jätkates lisa jaohaaval juurde suhkur. Vahusta, kuni saad tugevate
tippudega läikiva vahu. Lõpeta vahustamine ning lisa ülejäänud ained.
Seejärel vahusta segu veel umbes 10 sekundit ainete segunemiseks.
Munavalgetainas on õigesti valmistatud, kui see koos potiga ümber
keerates anumast välja ei valgu ning püsib liikumatuna! Tõsta
küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile 6 munavalgevahu pätsikest. Vormi
nii, et koogi ääred jääksid pisut kõrgemad kui keskkoht. Nii on mugav
küpsenud koogile hiljem täidist lisada!
Pane koogid ahju ning alanda kuumust koheselt 110 kraadini. Lase kookidel küpseda 1 tund. Seejärel lülita ahi välja ning lase koogil ahjus (suletud ahjuuksega) järelküpseda umbes tunnike. Koogid peavad olema seest pehmed, aga pealt krõbedad! Lase koogipõhjadel täielikult jahtuda!
Pane koogid ahju ning alanda kuumust koheselt 110 kraadini. Lase kookidel küpseda 1 tund. Seejärel lülita ahi välja ning lase koogil ahjus (suletud ahjuuksega) järelküpseda umbes tunnike. Koogid peavad olema seest pehmed, aga pealt krõbedad! Lase koogipõhjadel täielikult jahtuda!
Täidise jaoks sega kõik komponendid omavahel. Suhkrut lisa vastavalt maitsemeeltele, kuid jälgi, et seda liialt palju ei saaks, sest koogipõhjad on juba omajagu magusad!
Tõsta pavlovate põhjale umbes 1 sl pudingut, lisa täidis ning tõsta peale moos või siis kahvliga kergelt purustatud marjad. Kaunista meelepäraselt, mina lisasin poolitatud Domino küpsiseid.
Tere Ragne. Sooviks väga seda retsepti täna proovida, aga kodus pole sidrunit. Kas võin seda sidrunhappega asendada? Kui jah, siis mis koguses?
VastaKustutaMa nii vabandan vastuse viibimise pärast. Pigem soovitan kasutada väike sorts valgeveiniäädikat.
KustutaTere Ragne! Kas Pavlovat peaks küpsetama pöördõhuga või tavalise ülevalt-alt küpsetusrežiimiga?
VastaKustutaMina kasutan tavalist ülevalt-alt režiimi ning soovitan Pavlovate valmistamisel seda kasutada:)
KustutaPS! Igaks juhuks mainin, et retseptis on mul alati öeldud, kui kasutan pöördõhurežiimi. Juhul aga, kui seda märget ei ole, siis on kasutusel tavaline ülevalt-alt režiim:)
Millega maisitärklist asendada? Pole võtta seda kusagilt 😞
VastaKustutaLisa siis kartulitärklist:) Kas seda leidub?
Kustuta