30. juuli 2019

Retrohõnguline rullkook sõstratoormoosi ja vahukoore-beseevahuga

Rullkooki olen ma teinud juba päris mitmeid aastaid. Pakun, et umbes 12 aastat tagasi keerutasin kokku oma esimese rullkoogi. Seega võin öelda. et olen sellele koogile päris pikalt truuks jäänud. Ega selle koogi tegemine miski keeruline teadus ei ole, sest kui oled biskviidi valmistamisega sina-peal ning oskad kohupiimakreemi kausis kokku segada, siis suurem töö ongi tehtud. Koogi rullikeeramine on juba puhas lõbu ning oluliselt lihtsam, kui keerutada kokku terve biskviit! Kes siiski koogi valmistamisega jänni jäävad, siis neile on postituse lõpus ka samm-sammuline õpetus, kuidas see õige kook valmima peab!

Armastust rullkoogi vastu jagasin ma kuu aega tagasi ka ajakirjas Naisteleht ning pean tunnistama, et see ei ole olnud selle suve ainuke rullkook. Sellist kooki on nii mõnus valmistada sünnipäevalauale, sest olgem ausad - tegemist on ju klassikalise koogiga, mille vastu on peaaegu kõikidel väga soojad tunded. Ja nüüd küpsetama....kookideni!
PS! Kes soovivad, võivad minu tegemisi jälgida ka minu instagrami-lehel!
Mitmele: 8-10 koogiviilu
Valmistamisaeg: 30 minutit + maitsestumisaeg
Biskviit:
3 muna
1,5 dl suhkrut
1,5 dl nisujahu
0,5 dl kartuli- või maisitärklist
1 tl küpsetuspulbrit

Marjapüree:
150 g punaseid sõstraid
35 g suhkrut
1 tl vanillisuhkrut

Vahukoore-beseevaht:
200 ml (1 pk) vahukoort (35%)
200 g kohupiimapastat (maitsestamata)
50 g beseed
8 šokolaadikommi

Kate:
100 ml vahukoort (35%)
1 tl suhkrut
1 tl vanillisuhkrut
75 g hapukoort
1. Rullbiskviidi valmistamiseks vahusta munad suhkruga heledaks vahuks. Lisa munavahule ettevaatlikult omavahel segatud kuivained. Kalla tainas küpsetuspaberiga vooderdatud ahjuplaadile (24 x 35 cm) ning laota spaatliga tainas ilusti kogu plaadi ulatuses laiali. Küpseta 200 kraadi juures ca 8-10 minutit ehk kuni biskviit omandab kuldse jume.
2. Biskviidi küpsemise ajal valmista täidis. Püreesta marjapüree komponendid. Vahusta koor tugevaks vahuks, lisa kohupiimapasta ning mikserda veelkord läbi. Seejärel lisa segusse käte vahel purustatud besee ja kommitükid, sega.
3. Kummuta küpsenud biskviit teisele küpsetupaberile ning eemalda vormi põhjas olev küpsetuspaber.
4. Laota küpsenud biskviidipõhjale esmalt marjapüree ning seejärel kohupiimasegu.
5. Lõika biskviit pikuti neljaks, võrdse laiusega, ribaks.
6. Rulli esimene riba küpsetuspaberil ettevaatlikult kokku ning tõsta koogivormi (Ø20-22cm).
7. Seejärel keera ülejäänud ribad vormis eelmise ümber. Kui kõik ribad on vormi pandud, tõsta kook külmkappi maitsestuma üleöö!
Järgmisel päeval vahusta katteks mõeldud vahukoor suhkrutega vahule, sega juurde hapukoor. Kata koogi ääred ja pealne vahukoorega. Kaunista kook marjadega ning hoia seda serveerimiseni külmkapis.

2 kommentaari :

  1. Kas biskviit peab enne rullikeeramist ja täidise panemist ära jahtuma või tuleb seda teha kohe ahjust tulles?

    VastaKustuta
  2. Soovitan täidist lisada siis, kui biskviit on veel soe. Siis on see mõnusalt pehme ja elastne ning kannatab rullikeeramist. Jahtunud biskviit ei talu nii hästi rullikeeramist ning murdub lihtsalt pooleks. Teine variant on biskviit ahjust võttes kohe küpsetuspaberi abil rulli keerata ning siis lasta tal seal pisut seista (rätiku all), siis rullida lahti ning lisada täidis. Nii ei juhtu biskviidiga samuti miskit.

    VastaKustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails