27. märts 2019

Kreemja kattega seenevõileivad

Erinevate seenetoitudega on lugu nii, et olen ise neist hullupööra vlimustuses, kahjuks aga minu ülejäänud pere suhtub asjasse täpselt vastupidi, mistõttu eksivad seeneroad meie toidulauale küllaltki harva. Kahju! Siiski üllatan end ise vahest mõne kelmika toiduga, kus seened on uhkelt peaosas. Just täpselt nagu need võileivad, mille retsepti jagan. Nendes võileibades seenepuuduse üle nuriseda ei saa ning üleüldse on tegemist ühe nutika hommikusöögiga, mis täidab parajalt kõhtu ning on hea vaheldus hommikupudrule.


Selle toidu juures on olulisteks komponentideks sai, oliiviõli seened ja värsked ürdid. Esmalt mõtle välja, millist saia Sa kasutada soovid. Loomulikult võib selleks vabalt olla ka leib, aga mina eelistan värsket ciabattat, juuretisesaia või siis isetehtud karaskit. Kui see valimisprotsess on läbitud, siis võta kapist oma lemmikoliiviõli, millega saiaviile kostitad. Seejärel tuleb mängu käte osavus, sest oliiviõli on vaja korralikult saiaviiludesse masseerida - ikka nii, et viilud korralikult läbi imbuks. Seetõttu on oluline, et kasutad mõnda head oliiviõli. Ma olen korduvalt maininud, et minu suureks lemmikuks on ISUL-oliviiõli, mida tõepoolest vist igal pool toidutegemises kasutan. See on imeline ning kindlasti soovitan proovige seda oliiviõli veel koos koorejäätisega.... uhhh:) Täpsemalt saab selle oliiviõli kohta lugeda ja uurida ecoverde.ee kodulehelt. Kuna olen selle ettevõtte perenaisega saanud lühikese ajaga väga headeks sõpradejs (lehvitused Kristinile), siis mul ei ole kahju jagada infot, et kui tellid ecoverde,ee lehelt miskit, siis ära unusta tellimisel kasutada koodi "RAGNE", see annab soodustust kogu tellimuselt 10%! 
Nüüd aga edasi võileiva juurde: kui oliiviõli on saiadesse masseeritud, siis hõõru saiad kokku küüslaugu ja soolaga ning mudi samamoodi need saiadesse. Jäta maitsestuma. Samal ajal otsi välja seened ja kindlasti värsked ürdid. Viimased on roa õnnestumise üks olulisi märksõnasid. Seente osas on vaba valik, kuid mina kasutasin mahedaid shiitake seeni ettevõttelt Scandic Organic. Tegemist on vägagi tänuväärsete seentega, mis on maailmas populaarsuselt (šapinjonide järel) teised  enim kasvatatud seened. 

Ja nüüd lähebki kogu toidu valmistamiseks ja kokku panemiseks - sellele kulub väga vähe aega, seega võib kohvi samuti valmima panna. Kui soovid võid võileibasid kroonida veel praemunaga! Head isu!

Kogus: 2 võileiba
Valmistamisaeg: 15 min

2 viilu ciabattat või juuretisesaia vms
oliiviõli
1 küüslauguküüs
soola

Kate:
1 sl võid
150 g (shiitake) seeni
soola, pipart
1 tl teriyaki kastet
1 tl värsket tilli, hakituna
0,5 tl tüümiani, hakituna
2-3 sl kohvikoort
paar näpuotsatäit pärmihelbeid

Vala meeldiv kogus oliiviõli saiaviiludele (mõlemale poolele) ning masseeri see kergelt saiadesse. Lõika küüslauguküüs pooleks ning hõõru lõikepoolega saiaviilusid, seejärel raputa maitseks peale pisut soola. Patsuta kergelt, et soola samuti saiadesse imbuks. Seejärel jäta saiad maitsestuma seenesegu valmistamise ajaks. Kui seened on peaaegu pannil valmis saanud, siis prae teisel pannil saiad kiirelt mõlemalt poolt kuldpruuniks!

Katte valmistamiseks kuumuta pannil või. Viiluta seened ning lisa pannile (keskmisele kuumusele) küpsema. Maitsesta soola ja pipraga. Seejärel lisa segades teriyaki kaste ja ürdid. Kui seened on meeldivalt pehmed, siis vala juurde kohvikoor ning raputa juurde pärmihelbed. Lase koorel seentesse imbuda ning maitsesta lõplikult. Laota seenesegu praesaiadele ning serveeri!


2 kommentaari :

  1. Tegin kukeseentega ja sai imemaitsev suupiste sünnipäevalauale :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Praegusel hooajal on kukeseened tõepoolest lausa kohustuslikud igasugustes seeneretseptides kasutamiseks! Nii tore, kui retsept sobis:)

      Kustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails