5. jaanuar 2019

Röstitud kikerherned pärmihelveste ja suitsupaprikaga


Röstitud kikerherned kuuluvad minu lemmikute hulka juba päris pikka aega. Kord teen neid lihtsalt soolaga, kord rikastan kaneeli, kardemoni ja suhkruga, kord jällegi teen krõbistamiseks kikerherneid, mida kostitatan miski soolasega. Ühesõnaga on tegemist mõnusa näksimisroaga, mis meeldib ka neile, kes tavaliselt kikerhernestest lugu ei pea! Minu üheks lemmikuks lisandiks kikerhernestega on kindlasti pärmihelbed, millele on lisatud veel kuni 2 lisandit. Suitsupaprika ja pärmihelveste kooslust tasub samuti proovida, kuna üks täiustab teist ning lõpptulemuseks on imehea ja lausa sõltuvust-tekitav maius. 

Retsept valmis koostöös Ecoverdega!
Nende e-poest tellmisel kasuta koodi "RAGNE" - see annab tellimuselt soodustust -10%. E-poe leiad aadressil: www.ecoverde.ee


Valmistamisaeg: ettevalmistusaeg 10 min + ahjus küpsemiseks 35-40 min
Mitmele: kahele
Muu info: ilma munata, laktoosivaba, gluteenivaba!

1 purk kikerherneid
2 sl oliiviõli (ISUL)
mõni näpuotsatäis soola
0,5 tl magusat või vürtsikat suitsupaprikapulbrit (La Chinata)
1 tl pärmihelbeid

Loputa kikerherned sõelal voolava vee all korralikult läbi. Seejärel aseta majapidamispaberile kuivama paariks minutiks. Oluline on kikerherned võimalikult kuivaks saada! Seejärel aseta need küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Nirista peale oliiviõli ning sega korralikult, et kõik kikerherned saaks õliseks. Raputa peale soola, sega kergelt ning küpseta ahjus 180 kraadi juures pöördõhuga režiimil 35-40 min. Paar korda on soovitav kikerherneid küpsemise ajal ka segada, et lõpptulemus ühtlasem oleks. 

Peale küpsemist lisa segades suitsupaprikapulber ja pärmihelbed ning lase maiustel enne söömist pisut jahtuda!



10 kommentaari :

  1. Kas võiks ka kuivatatud kikerhernestest valmistada, kui neid eelnevalt mõni tund leotada?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Jah, põhimõtteliselt saab ka kuivatatud kikerhernestest seda snäkki valmistada, kuid siis soovitan pisut kauem neid vees leotada - 6 tundi kuni üleöö!

      Kustuta
    2. Ei, siiski mitte. Proovisin ära ja maitse ei ole ikka nii hea kui on konserveeritud kikerherneid kasutades.

      Kustuta
    3. Veidi kõvemad ehk, aga hammas hakkas peale küll. Pigem on kikerherne enda maitse teistsugune.

      Kustuta
  2. oiappike... söltuvusstekitav! pärmihelbeid käepärast ei olnud (kauplused on ebaühtlaselt varustatud...), lisasin vaid soola, maitsesin.... ja nüüd hakkavad otsa saama - ilmselt öhtul kojujöudjaile ei jätku ühtegi! edaspidi teen suuremaid koguseid, kindlalt... :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Ma tean, mida sa tunned. Mul ka selline tekitavad need kikerherned samamoodi sõltuvust:)

      Kustuta
  3. Uuu, tundub väga isuäratav. Ma sain midagi sarnast, kui jaanuaris https://www.kingitus.ee/kingitus/sita-teeninduse-ohtusook-kahele siin käisime. Maitses kõik väga hästi, aga lihtsalt olustik ja kogu keskkond oli nii naljakas, et ei suutnudki jälgida, kas tegu oli sama asjaga. Tellimused mixiti kõvasti kõigil ära. Kui keegi pole veel käinud, siis julgen soojalt soovitada, hakkad restodes käimist teistmoodi hindama ning koduseks kokkamiseks annab häid meenutusi. Ülinaljakas ja ülimaitsev!

    VastaKustuta
  4. Uuu, tundub väga isuäratav. Ma sain midagi sarnast, kui jaanuaris https://www.kingitus.ee/kingitus/sita-teeninduse-ohtusook-kahele siin käisime. Maitses kõik väga hästi, aga lihtsalt olustik ja kogu keskkond oli nii naljakas, et ei suutnudki jälgida, kas tegu oli sama asjaga. Tellimused mixiti kõvasti kõigil ära. Kui keegi pole veel käinud, siis julgen soojalt soovitada, hakkad restodes käimist teistmoodi hindama ning koduseks kokkamiseks annab häid meenutusi. Ülinaljakas ja ülimaitsev!

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Jaa, ma ei kahtlegi, et teenindus on nii halvaks sel üritusel mängitud, et tavakohta külastades tundub kõik hoopis lillelisem - isegi siis, kui kõik nii tore ei ole:)

      Kustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails