17. oktoober 2018

Karamellised õuna-kohupiimakoogid purgis

Üha tihedamini avastan ma ennast valmistamas küpsetamata kooke. Kui ahi on hõivatud mõne lõuna- või õhtusöögiga, siis on vägagi mugav meisterdada kõrvale miskit magusat, mis ei vaja ahjukuumust. Sestap ongi küpsetamata kookide rohkuses enamasti süüdi just sedasorti juhtumid. Tegelikult oli selle konkreetse koogi valmimises pisut süüdi ka Naisteleht 55+ eriväljaanne, mis ilmub paar korda aastas ning millele olen kaastööd teinud retseptide osas. Sügisene number on nüüd müügil ning peidab endas igasugu kaasahaaravaid artikleid, üsnagi mitmeid retsepte samuti!


Erinevad õunakoogid vajavad oma kõrvale kohe kindlasti kaaslaseks kaneeli ning seetõttu, ei erine ka see maius teistest. Kaneeliga on minul suurepärane sõprussuhe juba sellest ajast, kui suvekodus õhtuti magusaid praesaiu valmistati. Peale väsitavat suvepäeva õues, olid seesugused saiad üleütlemata heaks kosutuseks, mis maitsesid eriti hästi värske piparmünditeega! Nende (võis praetud) praesaiade kohustuslikeks komponentideks olid loomulikult kaneel ja suhkur. 
Lisaks karamellisele õunakihile mängib selles koogis maitsvat peaosalist ka kohupiimatäidis, mida on kergelt tarretatud vaniljekastmepulbriga. Ja nii see kook valmis saabki - ei nõua erilisi oskusi ning salapalveid! Soovituseks aga pean mainima, et seda kooki ei pea koheselt sööma asuma, sest oleks hea, kui paar tunnikest saaks maius maitseid koguda ning end veel lihvida. Maitsvana säilivad need purgikoogid aga ilusti paar päeva!

Mitmele: 6
Valmistamisaeg: 30 min

Põhi:
2 sl võid
150 g digestive küpsiseid
 
Õunatäidis:
2 õuna
4 sl võid
4 sl demerera suhkrut
4 sl sidrunist pressitud mahla
0,75 tl kaneeli
 
Kohupiimakreem:
2 dl vahukoort
4oo g kohupiimapastat vanilliga
4 sl Ekströms vaniljekastmepulbrit
paar näpuotsatäit kaneeli
 

Otsi valmis 6 pisikest purgikest. Põhja valmistamiseks sulata või. Purusta küpsised peeneks puruks
ning sega kokku võiga. Jaota küpsisesegu purkidesse ning suru põhi ühtlasemaks.

Õunatäidise valmistamiseks koori ja tükelda õunad. Sulata pannil või, lisa õunatükid ning kuumuta mõned minutid. Seejärel lisa segades juurde suhkur. Lase madalal tulel vaikselt haududa õunte
pehmenemiseni. Sega juurde sidrunimahl ning kaneel ning kuumuta veel mõni minut. Seejärel jaota
õunasegu purkidesse.

Vahusta koor tugevaks vahuks. Sega kohupiimapasta vaniljekastmepulbri ja kaneeliga ning lisa seejärel segades vahukoor. Aseta segu purkidesse, kaunista meelepäraselt ning hoia serveerimiseni jahedas.

Kommentaare ei ole :

Postita kommentaar

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails