30. september 2018

Lapsed köögis: kuldkollased kartulinagitsad (samm-sammult)


Usun, et ma pole ainuke, kelle lapsed samuti tihtipeale kööki trügivad ning miskit ise oma kätega valmistada soovivad. Isetehtult maitsevad toidud ju kordades paremini ning võib isegi juhtuda, et ka laste poolt meisterdatud püreesupid lõpuks väikeste sööjate seas populaarsust koguvad. Tuleb tunnistada, et lapsed armastavad kokkamist ning seetõttu on meil kodus nii mõnigi maitsev meistriteos leiutatud, mida ikka ja jälle kõik koos valmistame. Smuutid, müsli, pitsa, pannkoogid, lihapallid, kõige klassikalisemad muffinid ja hapukoorejäätis on kindlasti need, mida oleme kodus valmis meisterdanud juba nii palju kordi, et ühe käe sõrmedest jääb arvutamiseks väheseks. Tuleb tunnistada, et need toidud ongi lõpptulemusena kuidagi erilisemad, millele on oma suure panuse andnud just lapsed. Enamjaolt kipuvad ühised kooskokkamised jääma ikkagi nädalavahetusele, kuid tihtipeale võib juhtuda, et nädala sees otsitakse kapinurgast üles vajalikud köögividinad, et koos miskit head teha. Alles üleeile tegime küpsiseid, mis järgmiseks hommikuks olid köögilaualt jäljetult kadunud!

Kes samamoodi, lastega koos süüa teevad, kuid ideede nappuses vaevlevad, siis soovitan ma piiluda igal nädalal ilmuvat Naistelehte, kus me suurema lapsega meisterdame lasterubriiki alati miskit põnevat (ja mis meeldib ka lastele:)! Ka käesolev retsept tuleb otse selle nädala Naistelehe köögirubriigist, kuhu me seekord meisterdasime rubriiki "Koolilapse kokakool" imemaitsvaid kartulist koosnevaid krõbedaid kartulinagitsaid. Valmistamine on põhimõtteliselt sama (kõigi laste lemmikutel)e kananagitsatele, ainult, et kana on asendatud kartuliga. Valminult maitsevad need nagu pisikesed ahjusoojad pirukad, mis on kõige paremad koheselt peale pannilt tulekut.


Kogus: 20-25 tk
Valmistamisaeg: 30 min

4 keskmise suurusega kartulit
1 muna
3 sl riivjuustu
soola
klaasitäis riivsaia paneerimiseks
õli praadimiseks

1. Keeda kartulid soolaga maitsestatud vees pehmeks ning suru siis kartulid kahvliga püreeks (segu võib vabalt jääda kergelt tükiline)! Seejärel lisa muna, juust, pisut soola ning sega kõik ühtlaseks massiks.
2. Vormi kartulimassist käte vahel pisikesed lamedad kotletikesed.

3.  Puista taldrikule riivsaia ning kasta kartulikotletid sellesse. Jälgi, et kogu kotletipind saaks ilusti kaetud! Toimi samamoodi kõikide vormitud pätsikestega.
4. Vala pannile õli nii palju, et see korralikult panni kataks. Lase õlil kuumeneda ning seejärel aseta kartulipätsid pannile särisema. Prae need mõlemalt poolt kuldpruuniks!

3 kommentaari :

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails