1. mai 2018

Spinatiga rullbiskviit kohupiima-toorjuustukreemiga

Palun näidake mulle inimest, kellele ei meeldiks rullbiskviit. See on ju selline klassikaline maius, millega seostuvad paljudel mingisugused mälestused. Mina mäletan, et kunagi sai rullbiskviiti kaaluga ostetud kodu lähedal asuvast poest. See ahvatlusi täis küpsetiste riiul asus poeuksest paremal, kus siis valges kitlis poetädi lõikas soovitud jupi koogikest ning pakkis selle enamjaolt tavalise jõupaberi sisse. Edasine oli sinu teha, et paberisse pakitud koogike ikka oma loomuliku kuju ka kojujõudes säilitaks. Kindlasti oli ka uhkemaid ja kallimaid rullibiskviite, kuid tavaliselt oli ostetud koogi täidiseks vaid moos, mis tegelikult omas elemendis ja sel ajal maitses ikka väga hästi. Tekitab siiani nostalgiat! Siiski eelistaksin nüüd pigem ohtra kohupiimakreemiga täidetud rullbiskviiti. Just nagu seegi retsept ette näeb.


Rullbiskviit, mille sisse on peidetud ohtralt kohupiima on lihtsalt seesuguse küpsetise kõige parem versioon. Pisut magus rullbiskviit sobitub maheda kohupiimaga nii hästi, et selles sõpruses täiustab üks kohe kindlasti teist! Selleks aga, et tavapärast rullbiskviiti pisut värskendada, olen lisanud valmistamisel tainasse pisut spinatit, mis teebki väljanägemise kevadiselt roheliseks. Spinat maitset ei anna, ning täidab hoopis teist eesmärki - toimib küpsetises roheka värvi andjana, mitte maitseandjana. Tegelikult saabki spinatit väga edukalt kasutada looduslikul teel rohelise värvi saamiseks toidus! Samas kasutan spinatit väga tihti ka toiduvalmistamisel. Mõned peotäied hautisesse või pannirooga, seltsiks pastale või salatisse...



100 g spinatilehti
3 sl vett
3 muna
1,5 dl suhkrut
1,5 dl jahu
0,5 dl kartulitärklist
1 tl küpsetuspulbrit


Täidis:
250 g toasooja toorjuustu
450 g kohupiimapastat vanilliga
1 sl suhkrut


Kuumuta ahi 200 kraadini.
Pane spinatilehed koos veega pannile ning kuumuta madalal kuumusel paar minutit seni, kuni spinatilehed "kokku tõmbuvad". Seejärel püreesta spinatilehed ühtlaseks massiks, vajadusel lisa pisut vett, et kogu segu ilusti ühtlaseks läheks.

Mikserda munad suhkruga heledaks vahuks. Lisa munavahule ettevaatlikult segades juurde spinatipüree ning kohe seejärel omavahel segatud kuivained. Kalla tainas küpsetuspaberiga vooderdatud ahjuplaadile (24 x 35 cm) ning laota spaatliga tainas ilusti kogu plaadi ulatuses laiali. Pane biskviit ahju. Alanda kuumus koheselt 175 kraadini ning küpseta seejärel 12-15 min. Kummuta küpsenud biskviit kergelt tuhksuhkruga kaetud küpsetuspaberile. Võta vormi põhjas olnud küpsetuspaber ära, niisuta biskviiti kergelt leige veega ning kata see siis pealt küpsetuspaberiga. Lase mõned minutid jahtuda.

Täidise jaoks sega toorjuust kausis lahti, lisa segades ülejäänud ained. Laota täidis jahtunud biskviidile ning keera see siis küpsetuspaberi abil tihedasti lühemast servast rulli. Lase rullbiskviidil jahedas maitsestuda ca 5 tundi.



Postitus sündis koostöös Grüne Feega
Vaata ka minu külaskäiku Grüne Fee aiandisse.

6 kommentaari :

  1. Kena ja ahvatlev näeb välja ja rohke täidis on ainult pluss. Seda sööks.

    VastaKustuta
  2. Kas antud koguseid kasutades võiks teha nö klassikalise tordibiskviidi 26 cm läbimõõduga vormi või jääks liiga madal/ei küpseks ilusti läbi/peaks koguseid suurendama?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Ei, madal ei jää, pigem pisut kõrgem sellises suuruses vormiga. Kogused võib samaks jätta, aga soovitan küpsetada kindlasti 30 min.

      Kustuta
    2. Suur aitäh info eest! :)

      Kustuta
    3. Biskviidina tordi jaoks tehes, siis u mitmeks kihiks saaks antud kogustega tehes biskviidi lõigata, kaheks-kolmeks, kui kasutada 24-26 cm läbimõõduga vormi?

      Kustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails