25. mai 2018

Pisikesed jäätisekoogid!

Praegune ilm soosib jäätistega maiustamist täielikult. Seega on igati õige varuda endale sügavkülma mõned külmad maiused, millega end peale väsitavat päeva premeerida. Minu jaoks on jäätis asendamatu mis tahes hooajal. Muidugi on suvine aeg just see, kus selline külm maius on minu jaoks eriti soositud! Eelmisel nädalal toimus Magnum jäätiste hooaja avapidu, kus peaosaliseks olid loomulikult jäätised. Selle ürituse raames viisin ma läbi jäätiste töötuba, mille lõpptulemusena valmisid eriti rikkaliku kattega külmad maiused. Mulle meeldib hellitavalt nimetada seesuguseid jäätiseid suveilma koogiviiludeks, sest jahutaval põhjal on ohtrat meelepärast katet. Seesugused koogikesed nõuavad ka söömiseks kindlasti koogikahvlit, just täpselt nagu tavalised koogid.


Suvine aeg on käes ning kui teil juhtub sel ajal lapse sünnipäev olema, siis võin kinnitada, et sellised töötoad on lastele veel eriti meelepärased. Mõelda vaid, et pisikesel maiustajal on võimalik kuhjata katteks nii palju meelepärast, nagu parasjagu hing ihaldab. Sellised maiused on ideaalsed sünnipäevakoogi asemel ning tekitavad tunduvalt rohkem elevust kui traditsiooniline sünnipäevakook. Niimoodi saab ju iga külaline endale meelepärase koogi meisterdada! Mina meisterdasin Magnumi ürituse tarbeks 3 erinevat koogiretsepti. Muidugi ei vaja seesugused koogid kindlat retsepti, kuid on ehk inspiratsiooniks!


Mitmele:             Kõik retseptid on mõeldud ühele jäätisenautijale
Valmistamisaeg: Olenevalt jäätiseretseptist võib valmistamine aega võtta kuni 6 minutit!

Pisut vallatust ja riske

1 (Magnumi) pulgajäätis tumedas šokolaadiglasuuris
soolakaramellikastet* või karamellist kondenspiima
röstitud seesamiseemneid 
Oreo küpsisetükke
vahukomme
maasikaid
sulatatud valget šokolaadi
(musti) soolahelbeid

*Soolakaramellikaste
60 g võid
200 g pruuni suhkrut
1 dl vahukoort
0,5 tl soola

Kastme valmistamiseks pane kõik ained paksupõhjalisse potti ja kuumuta keskmisel kuumusel aeg-ajalt segades kuni segunemiseni. Seejärel kuumuta veel 3–5 minutit ehk seni, kuni kaste pakseneb. Vajadusel lisa veel soola.

Määri jäätisele pisut soolakaramellikastet, raputa peale seesamiseemneid. Aseta peale küpsisetükid, vahukommid ja maasikatükid. Nirista üle šokolaadiga ning aseta peale mõned soolahelbed ja maasikaviil.


Argipäeva magus hetk iseendale

1 (Magnumi) pulgajäätis valge šokolaadi glasuuris
trühvlikreemi* või šokolaadikastet
(Brownie) koogitükke
külmkuivatatud marju
maapähklivõid
sulatatud tumedat šokolaadi
makroon

*Trühvlikreem:
2 dl vahukoort
100 g tumedat šokolaadi
sorts Vana Tallinnat või brändit või rummi (soovi korral)

Kastme valmistamiseks kuumuta koor keemiseni. Sulata šokolaad vesivannil ning seejärel vala segades juurde kuum koor. Sega ühtlaseks massiks ning lase jahtuda. Soovi korral lisa pisut kangemat.

Määri jäätisele meeldivas koguses trühvlikreemi, Laota peale purustatud koogitükid ja külmkuivatatud marjad. Aseta koogitükkide embusesse väikesed kuhjad maapähklivõid. Nirista üle sulatatud šokolaadiga ning pista kaunistuseks üks makroon.


Linnapreili marjul käik

1 (Magnumi) pulgajäätis mandlitükkidega
sidrunivõiet
granaatõunaseemneid
mustikaid
vaarikaid
sulatatud valget šokolaadi
pistaatsiapähkleid (soolatud)

Aseta jäätisele sidrunivõie (võid selle kergelt laiali määrida). Seejärel laota peale granaatõunaseemned, mustikad ja vaarikad. Nirista üle sulatatud valge šokolaadiga ning raputa peale pähklipuru
 


Kommentaare ei ole :

Postita kommentaar

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails