9. detsember 2017

Šokolaadiselt tummine brownie (paleo/gluteenivaba)!

Minult on viimasel ajal tihti küsitud koogiideid, mis ei sisalda gluteeni. Minu 2 paleoraamatut (esimene osa ja teine osa) sisaldavad seesuguseid retsepte ju tegelikult ohtralt ning tuleb tunnistada, et vahepeal olin seesuguste kookide valmistamislainel ikka väga-väga tihti. Praegu teen ka seesuguseid küpsetisi, aga pigem veidi harvemini. Siiski on selliste kookide valmistamine ja katsetamine nii põnev ja pisut sõltuvust-tekitav. Kuna gluteenivabad jahud käituvad pisut pirtsakamalt, siis ei tea kunagi uue retseptikatsetusel, milline on lõpptulemus. Aga kui lõpuks valmib kook just selliseks, nagu vaimusilmas ette kujutasin, siis võib koogiteo õnnestunuks tunnistada. Nagu seesama kook siin! See brownie-retsept on minuga olnud juba mõnda aega ning viimasel ajal olen just seda koogikest kuidagi eriti tihti valmistanud.

Brownie on ideaalseks abiliseks siis, kui sul juhtub olema lisaks koogile veel tõsine šokolaadiisu. Talvisel ajal juhtub seesugune isu vist tihedamini peale tulema kui suvisel ajal. Niisiis, valmistuge üheks korralikuks koogiteoks. Tegelikult kulub selle koogi valmistamisele umbes pool tunnikest ning seejärel saab juba nautima hakata. See kook maitseb imehästi ahjusoojalt, kuid on maitsev ka jahtunult. Kuna selle koogi puhul on kohustuslik jätta koogike keskelt pisut vedelamaks, siis on see hea ka jahtunult. 
See kook on gluteenivaba, samuti sobib hästi paleo toitumisviisidega inimestele. Jõuluajaks sobib see kook ka vägagi hästi;)


Mitmele: 9 koogitükki
Valmistamisaeg: 30 min
Muu: Gluteenivaba, paleo

85 g tumedat šokolaadi
85 g võid
85 g kookospalmisuhkrut
2 muna
1 tl vanillisuhkrut
85 g mandlijahu
2 sl naturaalset kakaopulbrit
0,5 tl soodat
näpuotsatäis soola


Lisaks:
15 g tumedat šokolaadi

Sulata šokolaaditükid ja või potis, lase pisut jahtuda. Vahusta suhkur munadega vahule ning lisa šokolaadisegusse. Sega ülejäänud kuivained omavahel ning lisa segade koogitainasse. Haki ülejäänud šokolaaditükid väiksemateks tükkideks ning sega tainasse. Laota koogitainas küpsetuspaberiga vooderdatud kandilisse vormi (20x22cm) ning küpseta kooki 175 kraadi juures 20-25 minutit. 



Kommentaare ei ole :

Postita kommentaar

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails