6. detsember 2017

Särtsakas toorvorstihautis

Käes on see aeg, kui salamisi ootad, et hommikul kardinat akna eest ära lükates vaatab vastu säravvalge lumevaip ... või siis vähemalt õrn lumesadu, mis kergelt maad kattaks, et tekitaks veidikenegi jõulutunnet. On detsembrikuu ning iga lumehelves on hetkel oodatud. Kui lumega aga ei vea, siis saab muidugi jõulutunnet tekitada piparkoogilõhnadega, glögi vaalmistamisega ja jõuluehetega  Tegelikult ka selle roaga vist enam talvisemaks minna ei saa, sest oma tummisuse ja kerge vürtsikuse tõttu sobib see ideaalselt kategooriasse "Kerged ja lihtsad toidud talvisel/jõulusel ajal". See roog on ideaalne kaaslane siis, kui pakane on juba nina ning jalgu näpistanud. Valmista see toit juba varasemalt valmis, sest siis õues olles tead, et potike üht soojendavat hautist on toas ootamas;)

Tegin selle retsepti koostöös Rannarootsiga ning valmistasin selle roa uue toorjuustu-muraka toorvorstidega, mis nagu nimigi ütleb koosneb lisaks lihale veel toorjuustust ja murakatest. Minu arvates sobisid need toorvorstid oma olemuselt sellesse talvisesse hautisesse veel eriti hästi. See roog on pisut vürtsikas, kuid kes selliseid teravaid elamusi nii väga ei armasta, siis võib cayenne pipra retseptist välja jätta, kuid samuti võib toimida täpselt vastupidi! 


Mitmele: neljale-viiele

1 pk/450g (Rannarootsi toorjuustu-muraka) toorvorste
1 sibul
2 porgandit
2 varsselleri vart
125 g minimaisi
1 tl cayenne pipart
peotäis värsket oreganot, hakituna
1 purk purustatud tomateid
2 dl köögiviljapuljongit
2 purki valgeid ube*
peotäis riivitud parmesani
soola, pipart

Lõika toorvorstid  väiksemateks juppideks, haki sibul ning viiluta porgandid, varsselleri varred ja minimaisid. Kuumuta paksupõhjalises potis pisut õli ning pruunista toorvorstid kergelt jumekaks. Poole pealt lisa sibul. Kui sibul on klaasjas, siis lisa porgandi- , varsselleri- ja maisiviilud. Sega juurde cayenne pipar. Kuumuta kiirelt läbi ning lisa oregano, purustatud tomatid, puljong ja oad. Vajadusel maitsesta. Sega läbi ning hauta madalal kuumusel pool tunnikest või seni, kuni köögiviljad on pehmed. Vahetult enne serveerimist sega hautisesse juust. 

*Loputa oad korralikult enne hautisesse lisamist voolava vee all läbi!


Kommentaare ei ole :

Postita kommentaar

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails