22. november 2017

Üks äärmiselt lihtne kalkunikarri

Juhtub vist kõigil neid päevi olema, et kohe kuidagi ei jõua või ei viitsi või siis lihtsalt pole tuju pikalt köögis aega söögitegemisele kulutada. Niisiis on see retsept just selliseks päevaks sobilik. Tõsi, selle roa valmimisele peaks arvestama umbes 40 minutit, kuid enamus sellest ajast kulub siiski roa valmimisele potis. Seda karrit võid pakkuda riisiga, kuid minule meeldib sellega tegelikult maiustada niisama. Nojah, tükike ciabattat kastmesse kastmiseks on muidugi kohustuslik selle toidu puhul, kuid muid lisandeid sinna kõrvale isegi ei taha:) Vürtsisõbrad saavad siia rooga ohtralt tšillit lisada vastavalt oma maitsele. Tegelikult seesugune toit vajab pisut vürtsikamat tunnetust isegi väga, kuid kui sööjate hulgas on lapsi, siis ära tšilli lisamisega nii helde ole. Võimalusel jäta see siis üldse lisamata. Lõpptulemus on aga äärmiselt maitsev. Kookospiimast tulenev maitse kumab kergelt läbi ning sobib imehästi täiustamaks kogu rooga. Ka kalkunirinnaliha toimib siin retseptis suurepäraselt ning üljuhul eelistaksingi pigem kalkuni rinna- või kintsuliha selle roa puhul. Kalkuniliha mõjub nii maitselt kui ka tekstuurilt kuidagi tugevamalt ja säravamalt, kui kanaliha.
Sedasama retsepti jagasin ka Rannamõisa linnulihablogis.

NB! Küpsetamata kookide kalendriloosi võitja on ka selgunud, seepärast piilu palun oma nime alla, et teada saada, kas võitsid:)



Mitmele: neljale
Muu: Gluteeni- ja laktoosivaba 

650 g jahutatud kalkunirinnaliha
0,5 sibulat
pöidlasuurune jupp ingverit, koorituna
2 tl karripulbrit
0,5 tl cayenne pipart (soovi korral)
400 g purustatud tomateid
400 ml kookospiima
soola, pipart
2-3 sl peterselli, hakituna


Lõika kalkuniliha väikesteks tükkideks. Haki sibul ning prae see pannil klaasjaks. Poole pealt lisa väikesteks tükkideks hakitud ingver ja kalkuniliha. Kuumuta minutijagu. Lisa karripulber, (cayenne pulber) ning maitse järgi soola-pipart ja sega kõik läbi. Seejärel vala juurde purustatud tomatid, kookospiim ja petersell ning lase seejärel roal vaikselt podisedes haududa ca 20-30 minutit. Serveeri!










4 kommentaari :

  1. Väga maitsev tuli, kasutasin kana kintsuliha ja värske ingveri asemel ingveripulbrit. Aitäh retsepti eest!

    VastaKustuta
  2. Meie pere lemmiksöök nüüd nii argiõhtul kui pidulikumal puhul.Aitäh nii hea retsepti eest.

    VastaKustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails