4. oktoober 2017

Pärnu Kohvikute Nädal, AUHINNALOOS ja Evari suurepärane focaccia retsept! Auhind loositud!


On juba meeldivaks traditsiooniks kujunenud, et oktoobrikuu alguses lihtsalt peab oma plaanid Pärnu suunas tegema. Miks? Sellepärast, et suvepealinnas on toimumas Pärnu Kohvikute Nädal! Sel aastal siis 7-15. oktoobrini ning ikka samal põhimõttel: osalevad kohvikud pakuvad kohvikute nädalal salatist, desserdist ja tassist teest või kohvist koosnevat einet hinnaga 7 või 9 eurot. Kõlab ju hästi? Eripakkumine on saadaval kohviku avamisest kuni sulgemiseni. 


Sel aastal osalevad kohvikute nädalal: Ahoy, Café Grand, Café Piano, Café XS, Ephesus, Kroon, Loodusmaja kohvik, MUM Café, Kohvik NOOT, Pagaripoisid kohvik Bussijaam,Pagaripoisid kohvik Pühavaimu, Peccadello, Piccadilly, Purje Raamatukohvik, Eagle restorani lounge, Taluturu kohvik, Teatrikohvik. Kuna kohvikute nädalal on igaks päevaks piiratud arv pakkumisi, siis eelnev broneering toidukohta oleks igati tervitatav. Täpset infot selle kõige kohta leiab: www.kohvikutenadal.ee

Olles ise kohvikute nädalal pakutavaid roogasid osaliselt juba maitsnud, siis julgen lubada, et maitseelamusi leiab kindlasti. Mind näiteks üllatas positiivselt Café Piano, mis asub Port Arturi kolmandal korrusel Rahva Raamatuga kõrvuti. Seal on kohvikute nädalal menüüs rikkalik bruschettade valik. imemaitsev magustoit (cannolid!) ning meelepärane kohv või tee. Lisaks üllatab kohvik kõiki külastajaid pokaali proseccoga! Minu suureks rõõmuks jagas selle kohviku peakokk Evari  minuga oma imemaitsvat focaccia retsepti, mille leiavad kõik huvilised selle postituse lõpus... See focaccia sobib samuti hästi bruschettade valmistamiseks või siis niisama maiustamiseks.


Ja tegelikult neid pärleid kohvikute nädalal on veelgi - Piccadilly on esindatud ikka oma tuntud headuses, Taluturg ja kohvik Noot löövad pahviks oma koogikestega, Kroon ahvatleb soojendava menüüga ning eelmise aasta külastajate lemmikkoht MUM Café ründab taas vägagi isuäratava eripakkumisega...

 MUM Café magus...

NB! Lisaks on mul rõõm välja kuulutada auhinnamäng, mille üks võitja saab endale 2 tasuta kutset Pärnu Kohvikute Nädala raames just Café Pianosse. Aja ja päeva (ja kaaslase) saab võitja ise välja valida:) Kui oled auhinnast huvitatud, siis kirjuta selle postituse kommentaaridesse, millised on sinu lemmikkohad Pärnus või kas oled üldse siia kohvitama/sööma sattunud? Loosimine toimub juba sel laupäeval (7.10) ning kuulutan selle välja siinsamas postituse all kommentaarides!

Nüüd aga eelnevalt lubatud focaccia retsept, mis pärineb Café Piano peakoka Evari Tšetšini retseptivaramust:

FOCACCIA 

Tainas:
500g nisujahu
20g pärmi
10g meresoola
10g suhkrut
400g sooja vett

Peale:
30g oliivõli
3 oksa rosmariin
soolahelbeid

Sega kõik taina ained omavahel kokku (sõtku nii, et naeratus ja higi tulevad näole:). Lase tainal soojas kohas 1 tund kerkida, seejärel aseta see suurele ahjuplaadile ning lükka tainas õliste kätega ahjuplaadil laiali. Pane peale oliivõli, rosmariini ja soolahelbed (oma tunde järgi). Lase veel  1 tund plaadil kerkida ja küpseta seejärel 200 kraadi juures 30 minutit.


29 kommentaari :

  1. Minu lemmik koht oleks MUM cafe, aga selle blogipostituse põhjal tahan kindlasti külastada ka Cafe Pianot :) Suurepärane postitus!

    VastaKustuta
  2. Olen elanud Pärnus tänaseks 2 aastat ja julgen öelda, et ma pole kogu eelneva elu jooksul nii palju kohvikutes ja restoranides käinud :). Ja ma pole veel pooltesse kohtadessegi jõudnud, Cafe Pianosse samuti mitte (kuigi raamatupoes käime sageli). Pärnu on gurmaanide pealinn! Kohvikute Nädal, Restoranide Nädal... Iga vaiksemagi nurga tagant võib leida põneva toiduelamuse. Pluss veel need kohad, mis jõuavad meie hooajalinnas kahjuks vaid ühe hooaja avatud olla. Senist lemmikeine edetabelit juhib hetkel Piccadilly lahtise piruka ja salati kombo (võib-olla aitas esikohale kaasa ülihea vein :) ), aga ootan põnevusega, mis üllatusi Kohvikute nädal pakub.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Ja, olen täiesti nõus. Põnevaid maitseüllatusi võib Pärnust kuhjaga leida ja tihtipeale just sealt, kus seda oodata ei oskaks:)

      Kustuta
  3. Piccadilly kohvik on minu jaoks väga eriline. Seal on kuidagi nii hea olla, nurka pugeda ja kõike head mekkida. Alati tahan sinna tagasi minna!!

    VastaKustuta
  4. Pärnu on minu jaoks veel üpris avastamata paik, kuid meeleldi külastaksin Café Piano't :)

    VastaKustuta
  5. Mõnus ja hubane picadilly ja stiilselt lummav Mon Ami on minu vaieldamatud lemmikud :)

    VastaKustuta
  6. Häid maitseelamusi olen kogenud nt MUM Cafes. Mon Amis on samas supper maitsvad ja suured koogid.
    Cafe Pianosse pole veel kohvitama sattunud, aga teeks seda meeleldi ;).

    VastaKustuta
  7. Peamine peatuspaik on olnud populaarne Supelsaksad, aga viimane imeline kogemus on restoran NOOT!

    VastaKustuta
  8. Lemmikud mum cafe ja mon Ami aga häid kohti jagub veel palju :)

    VastaKustuta
  9. Mina põhja-eestlasena pole väga Pärnusse sattunud, seega ei oska ka ühtegi lemmikut nimetada. Avastaksin hea meelega enda ja kaaslase jaoks midagi uut!

    Helene

    VastaKustuta
  10. Supelsaksad, väga mõnus ja hubane :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Supelsaksad on alati selline nö kindel valik:)Hubane kohvikuke koos maitsvate toitude ja kookidega!

      Kustuta
  11. Villa Wesset on väga mõnus ja hubane koht. Eriti meeldis talvel läbi suurte akende nautida vaadet ja maitsta hõrgutisi.

    VastaKustuta
  12. Pärnus on kahtlemata palju armsaid kohvikuid ning kuna satun kodulinna põhiliselt nädalalõppudel, siis üritan külastada iga kord erinevaid lemmikkohti - Mahedik, Mum Cafe, Cafe Piano :)

    VastaKustuta
  13. Kõige lemmikum söögikoht on, oma vanaema juurde sööma sattuda:)Kohvitama Café Pianosse ,õhtusöögi valiksin strand restorani menüüst .

    VastaKustuta
  14. Pärnusse olen sattunud harva ja enamus nimetatud kohtadest avastamata seega ei oska lemmikut nimetada, aga kui õnn naerataks siis külastaks kohe mitmeid:)

    VastaKustuta
  15. Autor on selle kommentaari eemaldanud.

    VastaKustuta
  16. Pärnus on väga mõnusaid kohti, kus olla ja nautida, otseselt lemmikut välja kujunenud ei olegi. Cafe Piano on kohvikute nädalal kindlasti koht, kuhu plaaniks minna. Olen sealt alati ainult vilksamisi mööda läinud :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Tere Kristi,

      Random-number-generatori abiga on loosimine tehtud ning võitjaks on mul rõõm kuulutada just Sind:) Palju-palju õnne! Palun saada mulle kiri (piisab, kui meiliaadressi näen) aadressile ragne_m@hotmail.com , siis saan sulle juba täpsemalt auhinna üle anda:) Auhinnaks siis 2 tasuta kutset Cafe Pianosse, mis asub Port Artur2 kolmandal korrusel!!!

      Tervitustega,
      Ragne

      Kustuta
    2. Super, super uudis, aitäh sulle. Saadan sulle meilile enda kontaktid. Päikest ja jätkuvalt ootan sult inspireerivaid retsepte ;)!!!

      Kustuta
    3. Saatsin kirja tagasi:) Loodetavasti jõudis kohale ilusti!

      Kustuta
  17. Õdusaks õhtusöögiks Piparmünt, sõbranjega niisama kohvitamiseks ja koogiks Supelsaksad ja kiireks lõunaks Mum. Viimasel ajal satun tihti ka Aara kohvikusse

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Kusjuures Aara asub minu kodule väga lähedal ning kiidan sealseid saiakesi. Hommikul on need lisaboonusena veel täiesti ahjusoojad:) Kohupiimapirukat (lehttainaga) tasub kindlasti proovida!

      Kustuta
  18. Meie lemmik Pärnus on Noot. Oleme käinud kõikidel restoranide nädalatel, aga seekord võtsime plaani ka kohvikud. Tuleme spetsiaalselt kaheks päevaks ja kavas on Noot, MUM Cafe ja Eagle. Aga Pianos käiks ka hea meelega :)

    VastaKustuta
  19. AUHIND LOOSITUD! Ja võitja on ....

    Random-number-generatori abiga on loosimine tehtud ning võitjaks osutus Kristi (kommentaar 6.10.2017) Palju-palju õnne! Palun saada mulle kiri (piisab, kui meiliaadressi näen) aadressile ragne_m@hotmail.com , siis saan võitjale juba täpsemalt auhinna üle anda:) Auhinnaks siis 2 tasuta kutset Cafe Pianosse, mis asub Port Artur2 kolmandal korrusel!!!

    VastaKustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails