5. aprill 2017

Teistmoodi pokaalipasha ehk taljesõbralik kohupiimamaius.

Mulle tundub, et ma jõuan oma blogisse retseptipostitusi teha praegusel ajal tiba harvemini, kui sooviksin. Põhjuseks enamasti kevad, mis lihtsalt kutsub õue. Olgu-olgu - ilmad ei ole just ideaalsed, kuid kui päike vähekenegi pilve tagant paistab, siis poeb kevadetunne koheselt põue. Minu kevadist olekut näitavad ka lapsega jalutatud kilomeetrid, mis päev-päevalt aina pikemaks venivad. Lausa rõõm on praeguse päevavalgusega kaks korda jalutamas käia... ja nii need sammud ja kilomeetrid aina pikemaks venivadki. Ju see on üks põhjustest, miks ma ei jõua korralikult pilte töödelda ning retsepte korralikult arvutisse kirjutada. Tegelikult on mul neid häid pärleid lausa kuhjaga ootel ning kõik ootamas postitamist. Õnneks suutsin eile õigel ajal Delimano auhinnaloosi võitja välja kuulutada, mille võitja nimi on Delimano postituse kommentaarides.... ja tegelikult on üks lahe auhinnamäng veel ootel, millest äkki kirjutan juba järgmisel nädalal:)

Selles postituses särab uhkelt viimasel ajal populaarsust koguv proteiinirohke kohupiimadessert skyr. Mulle meeldib just maitsestamata variant, mida saan siis ise vastavalt oma maitsetele ja soovidele tuunida. Seekord oli mul mõtteis saabuvad munadepühad ning pasha. Sellest lähtuvalt valmistasin pasha ainetel ühe taolise magustoidu pokaali. See on vaba suhkrust ning pashale omasest vahukoorest ja võist. Selle asemel on röstitud pähklid, vaarikad, kuivatatud puuviljad ning kreemisust andvad munakollased. Lõpptulemus sai maitsev - hästi kreemjas ning piisava magususuega. Üldsegi mitte üleliia läila ning koorene, soovitan:)



Kogus: kolmele-neljale
Tähelepanekud:
Gluteenivaba
Ei sisalda täiendavalt suhkruid
Võid valmistada magustoidu päev enne serveerimist!

400 g maitsestamata proteiinidesserti skyr (Farmi)
2 munakollast
100 g kuivatatud puuvilju
50 g pähkleid, kergelt röstituna
näpuotsatäis kaneeli
soovi korral võid lisada 1 tl vanillisuhkrut
2 sl (külmutatud) vaarikaid
2 tl mett

Sega omavahel skyr ja munakollased. Haki kuivatatud puuviljad ja pähklid peenemaks ning lisa koos kaneeli (ja vanillisuhkruga) skyr´le. Seejärel purusta vaarikad meega ühtlaseks massiks ning lisa skyr-segule. Sega ühtlaseks ning jaota magustoit pokaalidesse. Lase desserdil enne serveerimist vähemalt paar tundi seista!

4 kommentaari :

  1. Poleks ma vaid talumatu laktoosile:( seega uutiks, ega kuskil pole nende viimaste insta-tatrajahuküpsiste retsepti saadaval?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Panin tatrajahuküpsiste retsepti blogisse üles, kuid kahjuks ka need laktoosiga:( Hoian teinekord seda laktoosi meeles;) Mul on tegelikult mu paleo-raamatutes mitmeid toredaid küpsiste retsepte. Kas on erisoove? Võin mõne siia blogisse üles panna.

      Tatraküpsiste retsept ise siin: http://www.kokkama.ee/2017/04/muredad-tatrakupsised-kanepiseemnetega.html

      Kustuta
    2. Paleoraamat on täitsa olemas :) kõik retseptid on 100x juba läbi tehtud, seega käingi nüüd siin uusi otsimas :D enamasti timmingi ebasobivad enda vajadustele lihtsalt- kookosõlid, mandlipiim, kookoskreem jne. Tänud retsepti eest, lähevad reedel peolauale!

      Kustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails