24. märts 2017

Hullutavalt hea juustukook beebi Mia mini-sünnipäevaks (8kuud juba täis!)


Meie pere tähistas ka see kuu ühe pisipreili pisut vanemaks saamist. Meil on see mini-sünnipäev saanud juba traditsiooniks - tulevad külalised, sööme soolast ja magusat ning imestame, kuidas aeg ikka lendab:) Praegu 8 kuud, kuid kaugel ei ole enam tegelikult ka ühe aasta sünnipäev.


Iga kuu teine pool on mul üks päev broneeritud koogi tegemisele. Mulle on tõesti meeltmööda see igakuine sünnipäevatordi valmistamine.... nojah, tegelikult mulle meeldib ükskõik mis koogikesi katsetada/meisterdada, olenemata kellaajast ning aastaajast... Nüüd on 8 torti tehtud ning söödud. Selle kuu koogikesena valmis üdini kreemjas ja tummine juustukook. Ühesõnaga kookide kuningas, nagu kunagi selle koogi nimetasin. See retsept on tegelikult mul siin blogis juba olemas ning olen seda kooki ikka vahel meisterdanud mõne tähtpäeva puhul. Kui mu mälu mind ei peta, siis leidsin selle kunagi ammu BBC Good Food lehelt. Omapoolsete mugandustega on see retsept mind igaljuhul väga hästi teeninud. 

See kook mahutab endasse tervelt 1 kg toorjuustu, kuid selle-eest on iga gramm seda igati väärt. Lõpptulemuseks on üks väga kreemjas juustukook, mis lihtsalt sulab suus, ausalt:)

Põhi:
175 g küpsiseid
0,5 tl kaneeli
75 g võid

Täidis:
1 kg toorjuustu, toasooja
200 g hapukoort
3 sl jahu
3 dl suhkrut
1 tl vanillisuhkrut
5 muna
2 munakollast
2 tl riivitud apelsinikoort
2 sl apelsinist pressitud mahla

Kate:
1 dl vahukoort
70 g šokolaadi
(kasutasin pooleks nii tumedat šokolaadi kui ka piimašokolaadi)

Kuumuta ahi 250 kraadini. Põhja valmistamiseks purusta küpsised peeneks, sega juurde kaneel. Sulata või ning lisa see küpsisepurule. Suru mass küpsetuspaberiga vooderdatud koogivormi (Ø22-24cm) põhjale.

Täidise valmistamiseks sega kõik ained omavahel ning vala vormi. Alanda kuumus 150 kraadini kohe, kui koogi ahju pistad ning küpseta kooki 1 tund ja 30 minutit. Seejärel lülita ahi välja ning lase (avatud ahjuuksega) koogil ahjus seista ca 30 minutit. Lase koogil jahtuda.
Katte jaoks kuumuta koor potis keemiseni. Tõsta pott tulelt, lisa šokolaaditükid ning lase neil sulada paar minutit. Seejärel sega kõik ühtlaseks, lase pisut jahtuda. Seejärel kata kook šokolaadiseguga (nirista pisut ka äärtele) ning tõsta küpsetis serveerimiseni külmkappi.

Kaunistamine: ostsin toidupoest ühe nunnu martsipanijänese. Paar päeva enne koogi kaunistamist vormisin suhkrumassist piparkoogivormi abil tähekesed ning pistsin koheselt neisse ka hambatikud. Seejärel lasin tähekestel toatemperatuuril lihtsalt seista ning taheneda ning siis kirjutasin neile munavalgeglasuuriga nimetähed (võib ka sulatatud valget šokolaadi kasutada). Koogi kaunistasin lisaks martsipanijänese ja tähtedele veel külmutatud jõhvikate, tüümiani ja suhkrumassist keerutatud pisikeste pallikestega.


6 kommentaari :

  1. Nii kahju, et tihtipeale pole kookidest sisevaadet (kui nii saab öelda...). Tahaks ikka näha, milline kook lahtilõigatult ka välja näeb :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Minul on tegelikult see üle pika aja üks selliseid kordi, kus pole koogist nö sisevaadet. Kook sai lihtsalt nii kiirelt otsa!

      Kustuta
  2. Kui on soov teha kooki 20 cm läbimõõduga vormis, siis mis kogustega arvestama peaksin?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Sellisel juhul tuleks kogused jagada 1,4ga:)

      Kustuta
  3. Mis küpsiseid põhjaks kasutada? Kas panid ahju ka veeanuma?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Selga küpsised olid kasututsel. Ahju veeanumat ei pannud, aga seda võib alati teha!

      Kustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails