30. detsember 2016

Jäine banaanikreem - selle aasta viimane retseptipostitus!

Üsna kindlasti on see postitus selle aasta viimane. Taas on üks aasta läbi saamas, et teha teed uuele. See aasta oli minu jaoks kohe kindlasti täis rohkelt sündmusi ja põnevaid ettevõtmisi. Loodetavasti tuleb uus samasugune, sest väga paremat ei oskakski tahta. Siin blogis kostitasin Teid 113 uue retseptipostitusega nii soolase, kui ka magusa vallast - üks korralik kokaraamat, eks:) Uuel aastal uuel hooga! Hiljuti tuletati mulle meelde, et 2017 aastal saab mul täis täpselt 10 aastat selle toidublogi pidamisest. Hirmuäratavalt suur number ning ausalt öeldes poleks uskunudki alguses, et ka kümme aastat hiljem jätkan selle virtuaalse toidugblogi täitmist erinevate postitustega. See on aga puhas rõõm ja hobi ning aitäh, et siia ikka ja jälle tee tagasi leiate:)

Nüüd aga selle retsepti juurde. Tänu haigusele olen ma viimastel päevadel olnud kergema toitumise režiimil... ehk siis erinevad kohupiimad, kodujuustud, smuutid ja muu taoline on hetkelemmikute hulgas. See banaanikreem on imehea - natuke nagu jäätis, samas pisut nagu puding. Lisaboonusena on see veel ääretult toitev. See magustoit on magus, kuid sellest puudub üleliigne suhkur. See magustoit on justkui kreemjas jäätis, kuid sellest puudub sellele iseloomulik koorejäätis. Siin retseptis kasutasin ma külmutatud banaaniviile, mis selle magustoidu tekstuuri soovitult paksuks ja kreemjaks muudavad. Selles magustoidus on veel üks üllatus, mis siin kreemis viirudena asetseb ning maiusele kergelt soolakat varjundit annab. 

Valmistasin selle skyr´ist, mis mulle nii meeldib - suure valgusisalduse ja madala rasvasisaldusega toode, mis on sarnane kohupiimale. Kasutan seda hapukoore asemel ning magustoitude valmistamisel. Poeriiulitelt võib leida juba päris mitmete tootjate poolt pakutavaid skyr variante, mina kasutan Farmi märgi all müüdavat. 


Kogus: kahele – kolmele
Gluteenivaba!
Ei ole lisatud täiendavalt suhkrut!

2 suurt banaani
400 g Skyr proteiinidesserti
4 tl maapähklivõid
kaneeli, soolapähkleid (peale raputamiseks)

Lõika banaan viiludeks ning pane sügavkülma seni,kuni banaaniviilud on kergelt külmunud. Sega 4 sl skyr´i maapähklivõiga. Ülejäänud skyr püreesta külmutatud banaaniviiludega ühtlaseks. Lisa lohakalt segades juurde maapähklivõisegu. Serveeri koheselt üleraputatud kaneeli ja pähklitega.


2 kommentaari :

  1. Ülimaitsev magustoit, eriti isetehtud maapähklivõiga :) 2,5aastane sõi ja küsis juurdegi.

    VastaKustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails