12. august 2016

Lihtne banaanipuding chia seemnetega

Ühes oma hiljutises postituses jagasin ma retsepti, milles oli kasutatud proteiinirikast piimatoodet skyr´i. Ja nüüd siis taas ei saa ka see postitus valmis ilma selle proteiinidesserdita. Kui ma eile hommikul sedasama maiust olin valmistamas, meenus mulle, et juba pikemat aega ootavad mul siia blogisse postitamist selle täpne retsept ja foto. Niisiis, täpselt 24 tundi hiljem jõudsin arvuti taha ja voilaa - selle mõnusa banaanimaitsega pudingu retsept ongi siin. Tegin kevadel Farmi Piimatööstusele terve suure portsu erinevaid retsepte nende uue toote skyr´ga, mida kõike võiks ju siin jagada ... küll jõuan. 

Igastahes väärib allolev retsept proovimist. Tänu külmutatud banaanile ja chia seemnetele jääb see magustoit kreemjas ja tummine. Kui juhtub, et skyr poeriiulitelt aga silma ei hakka, siis soovitan selle asemel kasutada maitsestamata kohupiimapastat või siis Kreeka jogurtit. 



Kogus: ühele näljasele

150 g Skyr´i (Farmi)
1 tl chiaseemneid
0,5 banaani
15-25 g (piparmündimaitsega) šokolaadi


Sega kokku Skyr ja chiaseemned ning lase vähemalt 15 minutit seemnetel paisuda. Viiluta banaan ning aseta vähemalt tunnikeseks sügavkülma (või seniks, kui need on külmunud niipalju, et oleks võimalik veel saumikseriga neid püreestada). Seejärel püreesta banaaniviilud ühtlaseks seguks ning sega kokku Skyr´ga. Haki šokolaad ning sega magustoidule. Söö koheselt! 

Kommentaare ei ole :

Postita kommentaar

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails