22. august 2016

Küpsisetainatrühvlid

Tänane päev on kuidagi ootamatult kiiresti möödunud. Alles ma tegin endale hommikukohvi ning nüüd on juba õhtu käes. Tegelikult plaanisin selle postituse juba hommikul kirja panna, aga kuna miskit pidevalt ette tuleb, siis on isegi hea, et õhtuks selle trühvlipostituse lõpuks avaldada saan:) Ma tunnistan, et hetkel ei ole ma suurem magusasõber, kuid vaatamata sellele küpsetan koogikesi ning meisterdan magusat hetkel ikka väga tihti. Mulle lihtsalt meeldib ning õnneks (katsiku)külalised saavad kõik magusa ära süüa ning mis järele jääb panen karbiga koju kaasa:) Kusjuures on minu suurest säilituskarpide kogust alles vaid mõned üksikud, millele isegi pole võimalik sobivat kaant leida, aga see-selleks. Ühesõnaga on alljärgnevalt taas miskit magusat. Selline lihtne kommiretsept, mis vajab põhimõtteliselt vaid ainete kokkusegamist. 


Kellele ei meeldiks küpsetamise ajal pisut (või veidi rohkem) tainast maitsta? Tuttav tunne? Need trühvlid maitsevdki justkui küpsisetainas, kuid sisaldavad komponente, mis ei nõua küpsetamist. Hea lihtne teha ning säilib külmkapis ilusti nädalajagu või pisut rohkemgi.


100 g toasooja võid
75 g heledat Muscovado suhkrut
paar näpuotsatäit soola
1-1,5 tl kaneeli
2 sl toasooja toorjuustu
2 dl (gluteenivabu) kaerahelbeid

Peale:
kaneelisuhkrut või kaneeli-suhkrusegu

Sega kokku retsepti 5 esimest komponenti. Jahvata kohviveski või köögikombaini abil kaerahelbed jahuks (mitte väga peeneks) ning lisa see segades tainasse. Lase külmkapis tainal taheneda tunnijagu ning seejärel vormi käte vahel segust ümmargused pallid. Veereta komme kaneeli-suhkrusegus ning aseta need serveerimiseni külmkappi! 


2 kommentaari :

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails