30. juuli 2016

Klassikaline suvine külmsupp okroška


Minu viimasest retseptipostitusest on nüüd pisut aega möödas. Söögitegemist ma maha ei ole jätnud, lihtsalt on vahepeal meie pere suurenenud ühe armsa pisipreili võrra. Sellest on ka tingitud see lühikene vaikus siinses blogis, kuna uus ilmakodanik röövib meeldivalt kogu tähelepanu. Kööki satun tihti, kuid arvuti taha ei kutsu miski jõud, loomulikult on see tingitud ka nendest suurepärastest ilmadest, mida praegu ilmataat pakub. Pärnus tuleb see suvehõng kuidagi eriti esile: Jaansoni rada on täis puhkajaid ning ka linnatänavad on mõnusat siginat-saginat täis. Peab nautima neid väheseid ilusaid ilmasid, mis suvi meile pakub! Ka meie pere menüü on sellistest ilusatest ilmadest tingituna kohe kergem ja lihtsam. Üks kohustuslikke toite suvisel ajal on loomulikult klassikaline külmsupp okroška. Mulle meeldib okroškat teha, kuna enamasti valmib see just nendest komponentidest, mis külmkapis parasjagu ärakasutamist vajavad. Kui Sul on kapis järelejäänud pisut grill-liha või keedetud kartuleid või juustu või veel miskit taolist, siis kõiki neid saab ühes mõnusas külmsupis ära kasutada. Ühesõnaga on tegemist meeldiva külmkapitühjendamisroaga! Kui maakodus oleme, siis teeme seesugust suppi ikka ohtralt suure kausi sisse, nii on hea askelduste kõrvalt kiiresti nälga kustutada ning hea ka järgmisel päeval end sellega premeerida. Mulle meeldibki tegelikult seesugune supp pisut seisnuna, et maitseks ühtlustuksid ja täiustuksid. Koheselt süües, mõjub külmsupp mulle pisut toorena, seetõttu soovitan selle toidu juba hommikul valmis segada, siis on lõunasel ajal juba hea valmis toitu süüa!

 
Mitmele: neljale

100 g värsket kurki
2 hapukurki
4 keedetud kartulit
4 redist
4 keedetud muna
2 sl värsket tilli
50 g (suitsu)juustu
50 g tuunikalakonservi
2 sl oliiviõli
1 sl palsamiäädikat
soola, pipart, suhkrut
1 l hapupiima või keefiri

Haki retsepti 6 esimest komponenti väikesteks tükkideks, pane kaussi. Lisa segades  riivitud juust, tuunikala, oliiviõli ja palsamiäädikas. Maitsesta segu soola, pipra ja suhkruga. Vala juurde külm hapupiim ning serveeri koheselt või lase võimalusel supil enne söömist pisut maitsestuda!

3 kommentaari :

  1. hea ja lahe,aga panen kala asemel liha v vorsti....natuke rohelist ka..

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Ja muidugi, eks see selline supp olegi, kus retseptis väga näpuga järge ei pea pidama. Suppi läheb see, mis meelepärane:)

      Kustuta
    2. Ja muidugi, eks see selline supp olegi, kus retseptis väga näpuga järge ei pea pidama. Suppi läheb see, mis meelepärane:)

      Kustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails