27. juuni 2016

Vahukooresegadik nimega Eton Mess

Eelmise nädala alguses ennustati, et see nädal on arvatavasti Eesti maasikate tipphooaeg ning kel hoidistamismõtted peas, siis on üsna õige aeg oma sammud turule seada. Minul on 4 kg maasikaid toormoosiks tehtud ning homme hommikul plaanin uuesti turule jõuda, et nüüd üks õige maasikate ost teha. Paar päeva tagasi oli turul nii palju rahvast, et müüjate kastid tühjenesid maasikatest justkui võluväega. Õnneks sain väga magusaid ja ilusaid maasikaid, mis kodus toormoosi valmistamisele kulusid. Selle moosita ei saa me talvel kodus vist üldse hakkama. Laps tühjendab karpe toormoosist pudru ja pannkookide peale nii suure tuhinaga, et juba umbes detsembrikuus hakkab sügavkülma harjumatu tühjus tekkima. Teise asjana mul kindlasti vaja sügavkülma pista rohkelt terveid mustikaid, sest need on külmutatuna (kindlasti ilma suhkruta) jahedal ajal samuti väga populaarsed marjad pudru peal või siis niisama kommi asemel nosimiseks. Kuuldavasti pidid Pärnumaal metsad küpsetest mustikatest juba täis olema, seega ei jää muud üle, kui sel nädalal seda asja uurima minna:)


Maasikate juurde tagasi tulles tundub mulle, et sel nädalal saab siin blogis olema tõeline maasikaretseptide nädal. Mul on nii mitmeidki retsepte, mida enne maasikahooaja lõppu kindlasti jagada tahaks. Antud retsept muidugi miski jalgratta leiutamine ei ole, aga pisikese lisavimkaga küll, mis minu arvates veelgi mõnusama lõpptulemus sellele magustoidule annab. Teatavasti on Eton mess Inglismaalt pärit populaarne suvine magustoit, mis traditsiooniliselt valmib vaid vahukoorest, beseeküpsistest ja maasikatest (siiski sobib valmistamiseks mis tahes marjadega, kuid maasikatega on see siiski ülekõige). Siia retsepti on lisatud aga veel pisut After Eight piparmündimaitselist šokolaadi, mis sellele maiusele õhetavat värskust jagab:)

Teisi sarnaseid retsepte siin blogis:

Kogus: umbes kuuele

4 dl vahukoort
1 sl suhkrut
120 g beseeküpsiseid
400 g maasikaid
50 g After Eight šokolaadi

Vahusta koor suhkruga tugevaks vahuks. Murenda beseeküpsised, tükelda maasikad ja šokolaad ning lisa segades vahustatud koorele (jäta kindlasti neid komponente ka kaunistuseks). Laota vahukooresegu alusele, kaunista veidikese murendatud besee, maasikate ja šokolaadiga. Soovi korral lisa veel mustikaid ja melissi-/piparmündilehti.  Serveeri koheselt!


Kommentaare ei ole :

Postita kommentaar

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails