8. juuni 2016

Klassikalised kohupiimakorbid

Minul on tihti nii, et leian end sirvimast vanu kokaraamatuid, salajase mõttega endale midagi uut avastada. Siiski komistan neidsamu kokaraamatuid sirvides ka vanade heade klassikute peale, mis tuletavad meelde lapsepõlve tuntuid magustoite, koogikesi, vormiroogasid vms. Ühel päeval vaatas mulle vastu kohupiimakorpide retsept. See tuletas mulle meelde mu enda toimiva kohupiimakorpide retsepti ning õigepea olid ühed mõnusad ahjusoojad küpsetised juba sööjaid ootamas. Tuleb öelda, et needsamad küpsetised läksid pereliikmetele peale nagu soojad saiad ning haihtusid taldrikult üllatava kiirusega. Vanad head maitsed on ikka klassika ning toimivad alati.


Need kohupiimkorbid jäävad õhulised, meeldivalt rohke täidise ja piisava magususega. Mida veel tahta? Ahjaa klaasike piim või tass piparmünditeed on alati hea mõte;)

Kogus: 14 tk

Tainas:
2,5 dl piima
25 g pärmi
100 g suhkrut
5 g soola
450 - 500 g jahu
100 g toasooja võid 


Täidis:
450 g teralist kohupiima
1,5 tl vanillisuhkrut
75 g suhkrut
2 muna
2 sl jahu

lahtiklopitud muna (saiakeste määrimiseks)

Kuumuta piim käesoojaks (37 kraadi). Hõõru pärm, suhkru ja soolaga ühtlaseks. Vala segades juurde piim. Lisa segades juurde jahu ja seejärel pehme või. Sõtku seni, kuni tainas käte ja kausi küljest lahti lööb. Lase tainal soojas kohas rätiku all kerkida u 30 minutit*. Täidise valmistamiseks sega komponendid omavahel ühtlaseks. 

Kui tainas on kerkinud vormi tainast pisikesed pallikesed (raskusega ca 60-65 grammi) ning pane küpsetusplaadile kerkima veel umbes 15 minutiks. Seejärel suru klaasipõhjaga tainapallidesse korralikult süvendid, määri ääred kokku munaga. Täida süvendid kohupiimaseguga ning küpseta 200 kraadi juures 12-15 minutit. 

* Kõige lihtsamini ja kindlamini kerkib tainas 50 kraadises ahjusoojuses!


8 kommentaari :

  1. Millist kohupiima kasutasite? Googeldasin teralist kohupiima ning mitmes kohas oli kirjutatud, et teraline kohupiim on kodujuust..

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Teralise kohupiima all on mõeldud siin pakikohupiima. Kirjutasin teraline kohupiim seetõttu, et ei mõtle selle all kohupiimapastat:)

      Kustuta
    2. Teralise kohupiima all on mõeldud siin pakikohupiima. Kirjutasin teraline kohupiim seetõttu, et ei mõtle selle all kohupiimapastat:)

      Kustuta
  2. Mis võib olla valesti, et süvend ei taha püsima jääda ja katet saab vähe selletõttu? Proovisin kaks korda sama retsepti ja ikka sama lugu. Tainas kerkib küpsemisel üles ja ei teki ääri ümber kohupiima.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Äkki on kohupiima liiga vähe ühele tainarõngale pandud? Kohupiim peaks iseenesest olema raskuseks nii, et kerkiksid vaid ääred.

      Kustuta
  3. Autor on selle kommentaari eemaldanud.

    VastaKustuta
  4. Kas kohupiimapastaga jääb liiga vedel? Ehk aitaks manna vms seda natukene paksendada? :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Kohupiimapasta jääb vist küll veidi vedel nende korpide valmistamiseks. Paksendada võib mannaga või siis jahuga. Lihtsalt tuleb meeles pidada seda, et seistes manna ja jahu paisuvad, nii et soovitan peale segamist ja enne korpidesse pistmist kohupiimasegul seista lasta pisut:)

      Kustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails