12. märts 2016

Kanakintsud kreemja pasta ja juustukastmega

Olen täna hommikul juba pikemat aega kokkamislainel. Ahjust tuli just klassikaline kohupiimakook, mannavaht sai ka korralikult vahtu löödud ning mõne aja pärast on ahju rändamas kanakoivad, millel lõpptulemusena on loodetavasti mõnusalt krõbe nahk:) See toit tuletas mulle aga meelde sellesama retsepti, mida valmistasin lõunasöögiks eelmisel nädalavahetusel. See roog sai lõpptulemusena nii maitsev. Kuigi tavaliselt ma armastan nädalavahetusel toiduvalmistamisele rohkelt aega kulutada, siis eelmisel nädalal võtsid erinevad toimetused oma osa ning seepärast saigi alternatiivina valmistatud sedasama imelihtsalt valmivat kanarooga. See on toit, mis valmib kõik ühes ahjuvormis. Lõpptulemuseks on mahlased kanakintsud, kreemjas pasta ning kiiduväärselt hea juustukaste ... ja kõik see valmib ühel ajal, ühes vormis. Säästad aega ja puhtaid nõusid:) Ahjaa, ahjus küpseb peekon nii mõnusalt krõbedaks, et paratamatult soovid ka kõik ülejäänud peekoniviilud ära süüa;)


neljale


0,5 sibulat
175 g pastat (näiteks sarvekesi või pennet)
4 tk (ca (800-1kg) broilerikintsuliha (kondi ja nahaga)
soola, pipart
2 tl paprikapulbrit
4 suuremat peekoniviilu
3 dl rõõska koort (10%)
ca 2 dl köögiviljapuljongit
75 g sulatatud juustu (soovitavalt maitserohelisega)


Haki sibul peeneks ning raputa ahjuvormi, lisa pasta. Maitsesta broilerikintsud korralikult soola, pipra ja paprikapulbriga ning laota need ahjuvormi. Aseta igale kintsule peale peekoniviil. Seejärel vala vormi rõõsk koor ning puljong – niipalju, et vedelik kataks poolenisti broilerikintsusid. Seejärel pista vormi ka sulatatud juust (võid kergelt vedelikuga lahti segada). Seejärel küpseta ahjus 190 kraadi juures umbes 1 tund, vahepeal lisa vajadusel täiendavalt puljongit.

8 kommentaari :

  1. Tere! Tundub väga mõnus roog, kuid täpsustuseks küsin- pasta ei pea olema eelnevalt keedetud, ega? :)

    VastaKustuta
  2. Tundub super maitsev, aga kui nelja inimese roog on kokku üle 4000 kcal, siis... jätan vahele! :D

    VastaKustuta
  3. Nii nii nii maitsev retsept! Kasutasin kanatiibasid ja -koibi ning terve pere alates mudilastest kuni vanavanemateni kiitis taevani! Kindlasti üks uus lemmik meie õhtusöögimenüüs :)))

    VastaKustuta
  4. Lihtsalt suurepärane! Väga lihtne, maitsev ja ka silmale ilus vaadata. Mulle tavaliselt need 'ühe poti' pastad väga ei istu, aga siin roas sobis kõik ideaalselt. Suur aitäh!

    VastaKustuta
  5. Tere, Ragne! Tahaksin teada, millist peekonit siin kasutad?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Kindlaid eelistusi ei ole - vaatan lihtsalt, et oleks nii pekist riba, kui ka taisemat:)

      Kustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails