28. detsember 2015

Pirnikook pudingutäidise ja mandlipurukattega


See küpsetis on minu jõulukookide nimistus olnud juba väga pikka aega. Kuigi see kook sobib ideaalselt valmistamiseks sügisesel pirni hooajal, siis miskipärast olen seda küpsetist valmistanud tavaliselt ikka talvisel hooajal. Tegemist on eheda koduse purukoogiga, mille muudavad täiuslikuks täidises olev kreemjas vanillipuding, mahlased pirnid ning mandlipurukate. Valmib lihtsalt ning maitseb nii hästi. Lisaboousena ei ole see kook üleliia magus, pigem mõõdukalt paras:)


Põhi:
175 g jahu
0,5 tl kaneeli
3 sl suhkrut
75 g võid
0,5 muna
1 sl vett

Täidis:
3 tk (300 g) küpset pirni
250 g vanillipudingut
0,5 muna

Mandlipuru:
75 g jahu
0,5 tl kaneeli
75 g mandlilaaste
50 g suhkrut
75 g võid

Põhja valmistamiseks sega kuivained omavahel. Klopu muna lahti ning lisa pool kogusest kuivainetele. Lisa ka või ja vesi ning näpi purutaoliseks massiks. Vooderda koogivormi põhi (Ø22cm) küpsetupaberiga ning suru tainas vormi põhja ja äärtele. Koori ja tükelda pirnid ning pane vormi. Sega puding ja muna omavahel ning vala segu pirnidele.

Mandlipuru jaoks sega kuivained omavahel, lisa või ning näpi purutaoliseks massiks. Raputa puru koogile. Seejärel küpseta 190 kraadi juures 30-35 minutit.

2 kommentaari :

  1. Such product as pear should be ripe enough to add it to the pie. This gives the dish some juiciness and softness. The baking becomes quite tasty.

    VastaKustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails