5. november 2015

Lihtne karamelli-juustukook


Paar päeva tagasi kirjutasin ma siia blogisse ühe imehea ja väga kiiresti valmiva šokolaadi-juustukoogi retsepti. Kuna mulle seesugused koogikesed hirmsasti meeldivad (ja tundub, et ma pole ainuke), siis nüüd on käes veel ühe väga lihtsasti valmiva juustukoogiaeg! Lisaboonusena on toorained lihtsad ning koogi valmistamiseks on vaja vaid 6 komponenti. Tundub paljutõotav? Oodake, kuni seda juustukooki maitsta saate:)

Nagu enamus juustukooke, peab ka see peale ahjus küpsemist üleöö külmkapis seisma ning oma parimaid maitseid koguma. Seejärel saab valmis küpsetis, mille põhjaks on õrna soolase mekiga küpsisepõhi ning mille peal laiutab maitsev kreemjas karamellitäidis.


Põhi:
150 g klassikalisi küpsiseid
50 g soolapähkleid
100 g võid, sulatatuna


Täidis:
500 g toasooja toorjuustu (Mascarpone, Philadelphia)
450 g keedetud kondenspiima
3 muna

Purusta küpsised saumikseriga, seejärel lisa juurde pähklid ning peenesta kõik korralikult ühtlaseks puruks. Lisa segades juurde sulatatud või. Suru tainas lahtikäiva küpsetuspaberiga kaetud koogivormi (Ø22-24cm) põhjale.

Sega toorjuust ja kondenspiim omavahel, lisa segades juurde munad ning vala täidis vormi. Küpseta kooki 150 kraadi juures u 55 minutit (kook peab keskelt kergelt võbisema). Lülita ahi välja ning lase suletud ahjuuksega koogil ahjus seista veel umbes 20 minutit. Seejärel lase koogil külmkapis üleöö maitsestuda. Kaunista meelepäraselt

Märkus: Toorjuustutupsud koogil on valmistatud võrdses koguses toorjuustust ja keedetud kondenspiimast.
Retsept ilmus ka ajakirjas Naisteleht 28.10.15


Aitäh - Mavi Keraamika:)

15 kommentaari :

  1. Tere Ragne! Plaanis on isadepäevaks seda kooki teha..Küsiksin lisaks ,kuidas teha neid toorjuustutupsukesi? Kas seda retsepti leiab veel kuskilt? :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. See väga retsepti ei vajagi, kuna see hästi lihtne: segasin lihtsast võrdses koguses toorjuustu ja keedetud kondenspiima omavahel läbi (umbes 100 g mõlemat) ning siis pritsisingi läbi tordipritsi pisikesed tupsud:)

      Kustuta
  2. Mida tåhendab keedetud kondenspiim?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. See on poes täiesti müügil, lisaks tavapärasele ja kakao-lisandiga kondenspiimale. Tegemist on siis klassikalise kondenspiimaga, mida on keedetud ning tänu millele on mass hästi paks ja karamelline:) Seda saab ka ise teha (tuleb lihtsalt mõned tunnid tavalist kondenspiima koos purgiga keeta vees), aga mugavam on osta;)

      Kustuta
  3. Aitäh! Nüüd juhtus aga nii,et minu ahi otsustas eile mind maha jätta :( esimesed verivorstid olid ahjus,kui ahju uksel seestpoolt purunes klaas tuhandeks killuks :( Õnneks saame homme uue ahju ;) Ja nüüd hakkan siis hoopis "Kiirelt valmiv küpsetamata sokolaadi-toorjuustukook"i tegema ning juba uue ahjuga saan karameeli kooki teha :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Oi, mis ebaõnn:) Aga õnneks jah mõned koogid ahjukuumust ei vaja! Loodetavasti on uus ahi juba sisse õnnistatud:)

      Kustuta
  4. Katsetasin nädalavahetusel ka selle retsepti ära ja mis ma oskan öelda.... imelihtne retsept ja imemaitsev kook :) Kadus külmikust nii kiiresti, nagu seda polekski kunagi küpsetatud :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Seda on väga tore kuulda:) Tuleb siis uuesti küpsetada!

      Kustuta
  5. Väga lihtne teha ja tõeliselt maitsev.

    VastaKustuta
  6. kas klassikaliste küpsiste asemel võib kasutada ka digestive küpsiseid?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Ja loomulikult võib, sobib suurepäraselt:)

      Kustuta
  7. Parim peale maitse oli ka see, et selle koogi jaoks oli vaja ainult köögikombaini koos nõuga, lihtne teha ja pesta vaid üks anum :)

    VastaKustuta
  8. Mida teha kui keedetud kondenspiima ei saa?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Võib teha ka tavalise kondenspiimaga - siis ei teki lihtsalt seda karamellist maitset. Teine võimalus on tavaline kondenspiim ise ära keeta:)

      Kustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails