28. oktoober 2015

Õunakoogipuder (laktoosivaba)


Mida Te hommikuks sööte? Mina tegin ükspäev sedasama õunakoogimaiust, mis sai nii hea, et jagan seda heameelega ka siin.....

Retsepti jagasin ka ajakirjas Naisteleht (21.10.2015).


neljale 

2 dl bulgurit
5 dl kookospiima
4 dl vett (või õunamahla)
0,75 tl kaneeli
0,75 tl soola
1 magus suur õun, riivituna
suur peotäis kuivatatud puuvilju, hakituna
1-2 sl mett
(soovi korral, lisa vajadusel hiljem maitsestamisel)

Pane kõik komponendid potti ning lase pudrul keema tõusta, seejärel alanda kuumust keskmiseni ning lase segul potis keskmisel kuumusel vaikselt keeda seni, kuni bulgur on pehme (vajadusel lisa valmimise ajal täiendavalt vett). Maitsesta lõplikult ning serveeri kuumalt koos meelepäraste lisanditega.

6 kommentaari :

  1. Kuna ma väikese lapse tõttu pean kõik algkomponentidest ise kokku kokkama, olen avastanud mitugi lihtsat retsepti (tõsi, tite jaoks on need maitsestamata, kuid imehead): võtad helbed ja keedad veega ära (meil on kasutusel tatra- või riisihelbed), püreestad suure õuna või banaani, segad pudru puuviljapüreesse ja püreestad veel. Saadki mõnusa peenetükilise pudru, mis põhimõtteliselt on rohkem puuviljapüree kui puder (ehk siis sobiks süüa mis tahes pudruga koos). Ei teagi, miks ma varem nii ei teinud: keegi ei keela (suurele inimesele) panna putru sama palju moosi (loe: puuviljapüreed) kui on putrugi. Imehea! Ei sisalda grammigi magusaineid.

    VastaKustuta
  2. Aitäh Ragne, väga hea retsepti eest! Täna tegin and i love it :)!!

    VastaKustuta
  3. Mis see bulgur on ja kust saab?

    Aitäh

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Tegemist on suure kiudainesisaldusega terve nisuteraga (millelt on eemaldatud klii). See on hästi sarnane välimuselt kuskussiga. Leiab selle suurematest toidukauplustest (seal, kus riisid, tangud ja muud kuivained) ja kindlasti ka mahepoodidest;)

      Kustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails