5. oktoober 2015

Apelsini-köömnekastmega veiselihasalat

Mulle üldiselt ei meeldi salatiretsepte jagada, sest üldjuhul valmib värsketest komponentidest salat ju tavaliselt sellest, mida parasjagu köögikapis leidub.... vähemalt minul on nii. Erinevad salatiretseptid on peamiselt siiski ideede andjad ning lõpptulemus oleneb suuresti valmistaja enda maitse-eelistustest. Minul oli ükspäev veiselihasalati isu ning nii olingi üsna kiiresti seda köögis lõunaks valmistamas. Aluseks näppasin imehea salati idee, mida pakutakse ühes Pärnu toidukohas. 

Antud salati kastmeretsept on mul tihtipeale kasutusel ning tegelikult valmistan seda tavaliselt juba ette, mida säilitan siis külmkapis pisikeses purgikeses. Nii on hea seda kastmena kasutada mistahes roas:) Kuna mul oli kapis parasjagu olemas Liivimaa Lihaveise poolt saadetud skirt steik (selle kohta saab lähemalt lugeda näiteks siit), siis oli see väga mugav võimalus selles salatis kasutada. Lõpptulemus on hea ning kindlasti soovitan proovida (või siis idee allikana kasutada;))!


neljale 

2 suurt peotäit rohelisi salatilehti
250 g värsket kurki
4 suuremat redist
peotäis koriandrit
ca 400 g veiseliha skirt steiki
soola, pipart
1 sl kooritud ja hakitud ingverit
1 küüslauguküüs, poolitatuna 

Kaste:
0,5 apelsini pressitud mahl
0,5 laimi pressitud mahl
2 sl heledat sojakastet
2 sl riisiäädikat
1 tl köömneid
1 tl seesamiseemneid
1 tl peeneks hakitud tšillikauna
maitse järgi mett 

Esmalt sega kokku kastme ained ning lase võimalusel umbes tunnike maitsestuda. 

Seejärel valmista ette salatipõhi. Puhasta salatilehed, lõika kurgid pikkadeks peeneteks ribadeks, viiluta redised ja haki koriander. Sega need omavahel kokku ning jaota taldrikutele. Vala peale ¾ kastme kogusest, sega kergelt läbi. Maitsesta liha soola ja pipraga ning lõika neljaks tükiks. Kuumuta pannil paras sorts õli, lisa ingver ja küüslauguküüs, seejärel lihad ning küpseta need pannil mõlemalt poolt kuldpruuniks (pruunistamine mõlemalt poolt võtab aega vaid paar minutit, oluline on, et liha üle ei küpseks). Seejärel tõsta lihatükid pannilt ning lase rahuneda umbes 7 minutit. Seejärel lõika liha ristikiudu õhukesteks viiludeks ning laota salatisegudele. Vala peale järelejäänud kaste ning raputa peale pisut koriandrit.

1 kommentaar :

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails