27. veebruar 2015

Valge šokolaadi jäätis (ilma jäätisemasinata)

See jäätiseretsept koosneb kahest komponendist. Üldjuhul teavad kõik seda traditsioonilist koore ja kondenspiimaga jäätiseretsepti. See retsept on täpselt sama lihtne, aga kondenspiima asemel täidab samasugust rolli hoopis valge šokolaad. Hea vaheldus kondenspiimajäätisele. Koor ja šokolaad .....tegemist on ju ilmselgelt üsna rammusa jäätisega ning seetõttu on hea magusaisu korral just pisike jäätisepallike kaussi panna ning õigepisut maiustada. Maitselt on see jäätis lihtsalt suurepärane: õrnalt šokolaadine, parajalt magus ning meeldivalt koorene.

Valmistamisel tuleb segusse vahukoor lisada tavapärase ühe asemel kaks korda. Viimasena lisatud vahukoorekogus annab jäätisele lõpptulemusena juurde veidi õhulisust ja kergust. Selle retsepti valmistamisel on mul kindlasti ka üks soovitus jagada: ärge kindlasti alguses koort liialt tugevaks vahuks vahustage, sest nii võib lõpptulemus jääda liialt võine ja raske.

3 dl rõõska koort (35%)
100 g valget šokolaadi

Vahusta 2 dl rõõska koort pehmeks vahuks. Sulata šokolaad vesivannil ning lisa vahustatud koorele. Vahusta segu mikseriga ühtlaseks. Seejärel vahusta ülejäänud 1 dl tugevaks vahuks ning lisa lusikaga segades šokolaadi-kooresegule. Seejärel aseta segu säilituskarbiga sügavkülma vähemalt 5 tunniks.


6 kommentaari :

  1. Tundub nii mõnus! Läheb katsetamiseks. Aga tahtsin veel küsida, et kas Sul mõnda näpunäidet on, kuidas kookospiimaga jäätist teha? Või siis kookoshelvestega - võib need lihtsalt sisse segada või on oluline ka, millal?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Kui soovid ilma jäätisemasinata jäätist valmistada, siis on kõige lihtsam kasutada kookoskreemi. See on parajalt koorene ning ei tekita jääkristalle külmumisel. Mina tavaliselt mikserdan kookoskreemi koos eelnevalt vees leotatud datlitega püreeks (võib ka mett magustajana kasutada), seejärel lisan veidi toorkakaod ja kookoshelbeid ning pistan säilituskarbiga külma ca 4 tunniks:)

      Kustuta
    2. Palju 400g kookoskreemile peaks datleid lisama?

      Kustuta
    3. Tunnistan, et üha enam teen tunde järgi seda, aga umbes 150g :)

      Kustuta
  2. Kas külmutamise ajal tuleb segada/mikserdada ka?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Ei, seda ei ole vaja teha. Selles selle jäätise võlu peitubki:)

      Kustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails