5. veebruar 2015

Paleo pähklimüsli

Seda retsepti olen ma tahtnud juba pikemat aega siia kirja panna, aga kord saab enne pildistamist müsli otsa, kord jälle tuleb alles hilja õhtul meelde, et pildi peaks ka tegema. Nüüd siis võtsin asja käsile - kirjutasin retsepti korralikult paberile ning tegin müslist paar pilti. Nagu juba pealkirjast võite aru saada, siis see retsept ei sisalda gluteeni ning sobib hästi paleo toitumisviisi järgijatele. See retsept sobib hästi maiustamiseks hommikuti. Mulle meeldib juurde valada pisut mandlipiima ning seda siis tassi kohviga nautida.. Maiustamiseks mistahes ajal sobib samuti hästi, sest mee, kaneeli ja kardemoniga röstitud seemne-pähklisegu tekitab kergelt sõltuvust (khm-khm, tegelikult päris palju)! Minul seisab selline pähklimüsli viimasel ajal alati klaaspurgis köögiriiulil, nii et ootamatu magusaisu korral sobib see suurepäraselt.


Ausalt öeldes on see üks retseptidest, mis minu Paleo magustoiduraamatust välja jäi. Nii mõnegi hea retseptiga oli sama lugu, aga mis teha, kui raamat juba trükis, siis ei mahuta kuidagi paari head retsepti juurde:)



50 g päevalille- ja kõrvitsaseemneid
50 g mandleid
50 g India pähkleid
50 g metsapähkleid
50 g mett
1 sl kookosrasva
näpuotsatäis (või veidi rohkem) kaneeli, kardemoni
peotäis rosinaid ja kuivatatud jõhvikaid
näpuotsatäis soola


Purusta jaohaaval köögikombainis või kohviveskis (kasutasin viimast) seemned ja pähklid. Peenesta vaid hetke, et jääks nii peenet pähkli-seemnepuru, kui ka suuremaid tükke. Sulata mesi ja kookosrasv potis, sega juurde kaneel ja kardemon. Sega meesegu korralikult jahvatatud pähkli-seemnesegusse ning laota see ühtlase kihina küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Küpseta 180 kraadi juures u 12-14 minutit, segades vahepeal lusikaga müslisegu, et kõik küpseks ühtlaselt. Peale ahjust võtmist sega sisse kuivatatud rosinad ja jõhvikad ning sool. Enne söömist lase ilusti krõbedaks jahtuda.



11 kommentaari :

  1. Aitäh, Ragne, et retsepti jagasid. Proovisin järgi ja meeldib väga! Nagu päris! :) Peitsin purgiga kappi, liiga raske on eemal olla :D

    VastaKustuta
  2. Mul on ka purk müsliga kapis peidus;)

    VastaKustuta
  3. Mitmeks portsjoniks selle koguse jagate ning pikk võiks olla säilivusaeg? :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Üldiselt on see minu arvates kõige parem, kui see on värske ehk alles valmistatud. Seetõttu soovitan seda müslit tarbida ära nädala jooksul:) See kogus on umbes neljale-viiele.

      Kustuta
  4. Ühtin sõltuvuses olijate klubiga, juba kingitusekski viidud purk müslit.

    VastaKustuta
  5. tegin topelt koguse ja ei kahetse :) ülihea :)

    VastaKustuta
  6. Appi, see on täiesti sõltuvust tekitav! Pean peitma seda, sest muidu sööksin kohe kõik korraga ära :) Super hea! Aitäh Ragne nii lihtsa kuid hea retsepti eest!

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Oi seda on tore kuulda, et see müsli tekitab samasugust sõltuvust, nagu minulgi;)

      Kustuta
  7. Super hea avastus ja kinnitan samuti, tekitab sõltuvust ja peale hommikusööki tuleb kiirelt silma alt ära peita, kõrvitsaseemned asendasin küll linaseemnetega mille peale röstimist lisasin ning kuivatatud marjad jätsin ära, kuna lisan alati sügavkülmast võetud värskeid marju müslile juurde. Jagan retsepti ka sõpradega!

    VastaKustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails