14. juuni 2014

Üdini tervislik suvikõrvitsa-porgandipasta

Kui Teile meeldivad üheskoos seened, porgand, suvikõrvits ja kookospiim, siis tasub kindlasti selle retseptipostituse juurde veidikeseks peatuma jääda.... Ja kui Te seda retsepti veel lähemalt uurite, siis näete, et allolevalt on tegemist paleo-retseptiga, puudub laktoos, gluteen (teraviljad), kaunviljad. See on üks minu viimase aja lemmikuid, mida oma menüüst juba hirmuäratavalt tihti leian:)

See on justkui pastaretsept, kuid nisujahu sisaldava pasta asemel on kasutatud siin suvikõrvitsa- ja porgandilaaste. Uskuge, see roog on imehea, kus lõpptulemuseks on tänu kookospiimale mõnusalt kreemjas juurviljapada. Kellele seened ei meeldi, siis jätke need välja. Seenesõbrad aga võivad neid veelgi juurde lisada. Lisaks saab siin retseptis ära kasutada grillimisest järelejäänud linnuliha.


kahele

200 g seeni
200 g porgandit
200 g suvikõrvitsat
2 tl tüümiani, hakituna
1 dl kookospiima
200 g grillitud/küpsetatud linnuliha
2 tl päevalilleseemneid
soola, pipart
kookosrasva või võid

Viiluta seened ning lõika kartulikoorimisnoaga porgandist ja suvikõrvitsast pikad peened laastud. Kuumuta pannil umbes 1-2 tl kookosrasva/võid ning küpseta pannil seeneviilud valmis, vahepeal maitsesta soola ja pipraga. Tõsta kõrvale. Kuumuta pannil veel umbes 1-2 tl kookosrasva ning lisa pannile porgandi- ja suvikõrvitsalaastud. Küpseta seni, kuni need on pehmed, kuid siiski veel krõmpsud, lisa pannile tagasi seened ja tüümian, vala kergelt segades juurde kookospiim, maitsesta. Haki linnuliha väikemateks tükkideks ning lisa pannile. Kuumuta segades veel hetke (vajadusel maitsesta) ning tõsta siis roog taldrikutele. Rösti seemned kuival pannil ning raputa need toidule kõige peale.

7 kommentaari :

  1. Väga maitsev retsept, ka mees kiitis ja sõi isuga.
    Ainult nende laastude tegemine oli minu jaoks pisut tüütu, ilmselt üritan selle järgmisel korral kuidagi lihtsamini lahendada.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Mida rohkem teha, seda lihtsamaks läheb nende laastude tegemine:) Võin täiesti oma kogemustele tuginedes seda kinnitada:)

      Kustuta
  2. Au ja kiitus Sulle, Ragne!!! Mul on palju geniaalseid "hittsööke" siit blogist ja see retsept on uskumatult hea, tegin ilma kookospiimata ja keele viib alla. Jõudu!!

    VastaKustuta
  3. Tegin ka seda sel suvel ja väga hea oli! Teen kindlasti ka edaspidi! Aitäh!

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Seda on tore kuulda. Minu arvates on see toit just selline, mis tekitab täiskõhutunde, kuid samal ajal ei tekita sellist rasket tunnet:) Suvisel aja on see minu menüüs ikka väga tihti:)

      Kustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails