20. august 2013

Koorene kanaroog seentega

See retsept on tegelikult oma lihtsuselt ja valmistamisviisilt sarnane minu ühe suvise lemmiku suvikõrvitsa-kanapajale. Valmib seegi retsept põhimõttega viska-kõik-pannile-prae-ja-asu-kohe-sööma. 

Praegu on igasuguste saaduste hooaeg. Suvikõrvitsaid on ohtralt, seeni on ohtralt, õunu on ohtralt, ürte peenral veel rohkem, tomatitest parem ei räägigi... seetõttu ongi käed pidevalt tööd täis, et kõik head saadused ikka maitsvalt söögilauale jõuaks. Niisiis on alljärgnevalt miskit üdini hooajalist ja head. Lihtsuses peitub ju võlu, eks? Mina sõin kõrvale kinoad, aga sobib ka kartul, riis, tatar.  PS! Kui seenesõber ei ole, siis ei aita ka see retsept seentega sina-sõbraks saada;)


neljale

500 g broilerifileed
1 porru (valge osa)

300 g kukeseeni

4 dl rõõska koort (35%)
50 g sinihallitusjuustu

soola, pipart

Lõika kanafileed väiksemateks tükkideks ning prae pannil mõned minutid. Seejärel lisa juurde õhukesteks viiludeks lõigatud porru ning kukeseened. Prae seni, kuni kana ja kukeseened on valmis küpsenud. Maitsesta soola ja pipraga. Seejärel vala juurde rõõsk koor ning murenda juurde sinihallitusjuust. Lase madalal kuumusel kastmel veidi pakseneda ning serveeri kohe

Retsepti ilmus ka ajakirjas Maret (august, 2013).


Kommentaare ei ole :

Postita kommentaar

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails