20. november 2012

Kanalihaviilud tuunikalakastmega

Minu siinses blogis on veidi vaiksemaks jäänud kahel põhjusel, esiteks on hetkel veidi kiiremad ajad ning teiseks (ja kõige peamiseks) asjaoluks on see, et minu arvuti on ikka veel paranduses. Mainisin tomatisupi postituses oma ebaõnnestumistest ning sellest, et suutsin ühe õhtuga kaotada suurema osa oma toidupiltidest. Loomulikult on suudetud päästa need, mis olin juba varasemalt ka teisele kõvakettale salvestunud. Paar olulist kausta (ehk kokku ca 20 GB) on aga ikka veel kadunud kuhugi. Siiski on pöidlad pihus, et kõik laheneks minule positiivselt. Loodetavasti selgineb selle nädala lõpuks miskit, nii et saan oma vana hea arvuti jälle rõõmutundega tööle panna:) Hetkel teen oma asju võõra arvutiga (aitäh arvuti laenajale:)) ning tundub justkui oleksin ära eksinud. Õnneks saan kiiremad ja olulisemas asjad aetud.

Mis aga täna pakun? Tegelikult oli mul täna üks äärmiselt kokanduslik päev. Hommikust alates sai kokatud ja pildistatud. Pöidlad olid pihus, et päike pildistamise ajal pilte vähegi rõõmsamaks muudaks - aga otseloomulikult ei tulnud päike kordagi välja. Minu viimase aja "õnnestumisi" arvestades ei ole see miski ime. Panen aga kirja ühe mõnusalt lihtsa retsepti, mille tegin ajakirjale ÜKS. See valmib lihtsalt ja maitseb nii hea. Kui algselt valmistatakse seda vasikalihast (Vitello tonnato), siis läksin kergema vastupanuteed ning valmistasin toidu kanalihast - sellest nimetus pollo tonnato ehk kanaliha viilud tuunikalakastmega. Täpsemalt saab selle Itaaliast pärit roa kohta lugeda Wikipedia lehelt. Samuti võib seda rooga valmistada ka eelmisel päeval järelejäänud kanapraest. Viiluta kanatükid alusele, valmista kaste ning nirista kanaviiludele. 
Nüüd jääb aga soovida head isu, mis muud:)

PS! Tegelikult olen mitmeid põnevaid küpsetisi teinud ning kui oma arvuti tagasi saan, siis saan ka pildid retseptidele juurde panna:)

500 g broilerifileed
0,5 sibulat
2 dl kanapuljongit
2 dl valget veini
2 loorberilehte
soola, pipart (maitse järgi)

Kaste:
1 tuunikalakonserv õlis
4 anšoovisefileed
1 sl sidrunist pressitud mahla
1 sl kappareid
1,5 dl majoneesi
soola, pipart, suhkrut


Viiluta sibul ning pane koos puljongi, veini, loorberilehtede ja maitseainetega pliidile keema. Pane keevasse vette broilerifileed ning keeda keskmisel kuumusel vaikselt podisedes ca 15 minutit. Seejärel jahuta ning lase koos vedelikuga kanaö külmas maitsestuda ca 6 tundi.

Pane kõik kastme koostiosad mikserisse ning püreesta ühtlaseks massiks. Seejärel lisa maitse järgi soola, pipart ja suhkrut.

Serveerimiseks viiluta broilerifilee, aseta vaagnale. Vala selle peale kaste ning kaunista kapparitega.

9 kommentaari :

  1. Aitäh, super retseptiidee! Kindlasti proovin järele, kanaliha ju oluliselt käepärasem tooraine ja ma kujutan ette, et klapib tuunikalaga sama hästi kui vasikas.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Proovi kindlasti:)

      Kana saab jah tihtipeale paremini kätte:) Hea lihtne ja kiire eelroog.
      PS! Pehmel saial (eriti hea kui see ka ahjusoe on) veel väga mõnus:)

      Kustuta
  2. Ragne, ma hoian Sulle pöialt, et osavad itimehed Su pildid ikka kätte saavad :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Tänud:) Mul endal ka pöidlad pihus - näpud täiesti krampis kohe:)

      Kustuta
  3. Mina seda vitello tonnatot ei söö sest seal on vasikaliha aga see alternatiiv, millest ma nüüd esimest korda kuulen, on küll super! Aitäh!

    VastaKustuta
    Vastused
    1. ..kusjuures see kanaga variant on ka lastele täiesti meeltmööda. Proovitud ja katsetatud:)

      Kustuta
  4. Teen seda kastet ikka ja jälle. Ülimaitsev ja kiirelt valmiv. Kusjuures anšooviseid enam ei lisa - lapse tõttu oleme hakanud ise ka vähem soola sööma. Aga maitseb ikka sama hästi. Aitäh!

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Rõõm kuulda, et retsept on aktiivselt kasutuses:)

      Kustuta
    2. Rõõm kuulda, et retsept on aktiivselt kasutuses:)

      Kustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails