11. oktoober 2012

Pasta ahjus röstitud tomatite ja peekoniga

Kellel leidub veel suvel kasvuhoones kasvanud tomateid? Nagu iga aasta, siis ka tänavu korjasin oma kasvuhoonest veel rohelised olevad tomatid põõsastelt kokku, pakkusin need paberisse ning ladusin suurde kasti. Seal nad siis pimedas tasakesi punaseks muutuvadki - ja niimoodi ongi võimalik ka keset oktoobrit koduseid punaseid tomateid süüa. Selle jutuga tahtsin ma jõuda selle retseptini, pastatoiduni, mida olen korduvalt teinud siis, kui aega napib. Siin retseptis ei ole muud kui pasta valmis keeta, tomatid mõneks ajaks ahju unustada ning siis koos praetud peekoniga kõik omavahel kokku segada. Ja kui tomatid enam tomati nägu ja maitset välja ei anna, siis võib ahju pista kirsstomatid.

Seda retsepti valmistasin ka "Sööme ära" kampaanias. Videot sellest näeb siitsamast postituse alt:)


kahele-kolmele

125 g pastat (taglatelled või penned)
soola
suurem peotäis basiilikulehti, peenemaks hakituna
parmesani
100 g suitsupeekonit
Röstitud tomatid:
750 g tomatateid või kirsstomateid
4 küüslauguküünt
3-4 sl palsamiäädikat
4-5 sl oliiviõli
meresoola, pipart, suhkrut

Röstitud tomatite valmistamiseks lõika tomatid paksemateks viiludeks. Eemalda tomatitel varre osa (kui kirsstomateid kasutad jääb viilutamine ära – need lähevad vormi tervelt). Seejärel aseta tomatid ahjuvormi, lisa viilutatud küüslauguküüned. Piserda peale palsamiäädikat ja oliiviõli ning maitsesta heldelt soola ja pipraga, lisa veidi ka suhkrut. Sega tomateid, et kõik ilusti seguneks. Küpseta 175 kraadi juures ca 30 minutit või seni kuni tomatitd muutuvad juba pehmeks. Ahjus küpsenud tomatid purusta kergelt kahvliga.

Aseta pasta soolaga maitsestatud keevasse vette (vesi võiks olla umbes merevee soolasusega). Keeda vastavalt pastapakil olevatele juhenditele. Seejärel nõruta pasta, jättes alles veidi pastakeeduvett hiljemaks.

Lõika peekon ribadeks ning prae kuumal pannil krõbedaks, seejärel lisa tomatisegu ning sega. Lisa peenemaks hakitud basiilikulehed. Kõige lõpuks lisa pannile ka pasta. Sega, et kõik saaks ilusti tomatiseguga kokku. Kui pasta jääb veidi kuiv, lisa natuke kõrval pandud pastakeduvett. Serveeri koheselt, raputades peale meeldivas koguses riivitud parmesani.


Kommentaare ei ole :

Postita kommentaar

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails