9. august 2012

Kukeseenesupp kanaga

Kui ma juulikuu alguses seda suppi Rannamõisa Linnuliha nädalaretsepti tarbeks valmistasin, siis ei osanud ma arvatagi, et seesama supp saab selle suve üheks traditsioonilisemaks suvilatoiduks. Kukeseenesupp on kiirelt valmiv, lihtne ning maitsemeeltele vägagi meelepärane, nii et suvilasse sobib ideaalselt. Teatavasti on ju praegusel ajal tööd õues küllaga, nii et lihtsad road sobivad menüüsse kohe eriti hästi. Kukeseeni on ka metsas küllaga (või siis turul - kuidas kellelgi võimalused on) , nii et toorainega probleemi ei tohiks olla.



kolmele

300 g broilerifileed
1 keskmisega suurusega porru, viiutatuna
250 g kukeseeni
5 dl keeva vett
200 g toorjuustu
soola, pipart
2-3 tl murulauku

Lõika fileed neljaks ning prae need õliga piserdatud pannil valmis, vahepeal soolaga maitsestades. Tõsta fileed taldrikule. Kuumuta pannil veidi õli ning lisa sinna porruviilud. Kui porru on pehmenenud, lisa kukeseened ning prae paar minutit, kuni seened on valmis. Maitsesta soola ja pipraga.

Lõika küpsetatud broilerifilee väiksemaks ning pane pannile seente juurde. Vala peale keev vesi. Lisa seejärel toorjuust ning lase sel supis ära sulada. Maitsesta soola ja pipraga. Haki sisse murulauk ning serveeri.

1 kommentaar :

  1. Aitäh suurepärase retsepti eest. Lihtne, kiire ja väga maitsev supp oli tõesti :)

    VastaKustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails