25. veebruar 2012

Vanaema švipsis banaanisaiad

Kui mõni aeg tagasi rääkisin ma kahest teles jooksnud reklaamklipist, kus osalesin.... siis nüüd on jällegi põhjust rääkida järgnevatest võileiva reklaamklippdest, mis valmistatud uue toote - Mitmevilja rösti tarbeks. Eriliselt raskeid retsepte klippides ei ole - mõte on lihtsalt pakkuda miskit lihtsat ja kiiresti valmivat, mis aga siiski on aga erinevatest lemmikkomponentidest kokkusobitatud maitseelamus. (Klipid paigutasin selle postituse alla;) Esmalt saavad kokku minu ühed lemmikumad toorained - kitsejuust, redised ja idud (jah, idud on minu võileibadel kui kirss tordil) ja siis üks mõnus üllataja katsetuste käigus ehk traditsioonilise magus-soolane kooskõla - toorsuitsusingi-melonisaiad rukolaga. Rukola on minu vaieldamatu lemmik juba aasta jagu. Talvel varustab mind sellega kohalik pood, suvel lokkab majatagune ürdipeenar sellise headusega.

Nendest videoretseptidest veidi hiljem, praegu aga üks eriline magus üllataja - vanaema švipsis banaanisaiad. Nuputama palju ei pea, sest nagu nimigi ütleb, sisaldavad need parajas koguses alkoholi. Eelkõige on maitsemeeltele pai iirise-moodi kate, mis koosneb meest ja konjakist. Teisalt on küpsebanaanide sobivus kogu selle kompotiga lausa taevalik. Väikese vihjena võib öelda, et kui lasta banaanisaiadel hetke jahtuda, siis taheneb banaanidele valatud kaste veidi tahkemaks maitsvaks iirisemassiks. Muidugi, kui praebanaanid ei maitse, siis ei aita vist isegi see retsept, kuid samas kunagi ei tea:) Need lihtsad švipsis saiad väärivad proovimist - puhkepäevadel on pannkookide eest, tööpäevadel väike preemia õhtuks. Ja nüüd....... võileivale!

Ja kui võileivaideid napib, siis saab vaadata 17 erinevat võileivaretsepti sellelt lehelt

neljale

4 röstsaiaviilu
2 banaani
4 tl mandlilaaste
4 sl mett
0,5 tl kaneeli
4 sl konjakit või brändit
peale raputamiseks tuhksuhkrut

Lõika banaanid risti pooleks, seejärel poolita laiupidi. Aseta banaanid lõikepool all keskmise kuumusega suurele pannile. Lisa mandlilaastud. Seejärel pane pannile sulama mesi, lisa kaneel. Pööra banaanid ümber. Lisa konjak ning lase kogu pannitäiel hetke küpseda. Vahepeal rösti saiad. Aseta banaanipoolikud röstsaiale. Kalla banaanidele pannile järelejäänud mee-konjaki-mandlisegu. Raputa peale tuhksuhkrut ning maiusta.


Ja eelnevalt räägitud kaks retseptiklippi ja:

Toorsuitsusingi-meloni võileib

Redise-kitsejuustu võileib

4 kommentaari :

  1. Väga põnev selline konjaki-iiris. Ma üldse ei kahtle, et see kõik praebanaaniga suurepäraselt kokku sobib. Mul on just riiulil hunnik küpseid banaane, aga tianas juba pooleli ja sel korral lähevad need banaanid sellesse taignasse. Aga järgmise banaanilaariga teen Sinu saiu. Ma usun, et õhtuse filmi juurde, tee kõrvale, sobivad nagu rusikas silmaauku!

    VastaKustuta
  2. Kusjuures, kui minul on banaane üle, siis teen mina Sinu banaanikooki - täiesti ausalt kohe;)

    VastaKustuta
  3. Ragne, soovita palun kitsejuustu:) Võiks olla nt Selveris saadaval..
    aitäh!

    VastaKustuta
  4. Kindlat lemmikut ei ole. Aga mina olen Selverist tavaliselt hankinud kitsejuustu, mis pakendatud valgesse vorstikujulisse paberisse:)

    VastaKustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails