8. august 2011

Grillitud valgehallitusjuust ürtidega

Mida rohkem sügisele lähemale, seda paremini on märgata, et kevadel mulda pistetud pisikesed ürdid on küllaga saaki jagamas. Estragon on mõõtu võtmas leeskputkega, salvei maid jagamas majoraaniga, piparmünt konkureerimas melissiga (tavaliselt jääb piparmünt selles võistluses kaotajaks) - ühesõnaga on õige aeg ära kasutada värskeid ürte. Ei ole miskit paremat, kui paneeritud ja kergelt pratud salveilehed, ürdivõie või siis näiteks ürdipasta, mis tundub olevat juba lubamatult sagedane külaline igapäevases toiduvalikus.


Ürdirohke saab ka grillitud valgehallitusjuust - tõeline hea-tuju-toit. Eriti just grillitult, kus juust saab juurde kerge suitsuse meki. Talvisel ajal aga võib rahul olla ahjukuumuses valmistatud küpse-juustuga Koos pehme ciabatta või lavaššiga on kooslus taevalik.


125 g valgehallitusjuustu (Camembert/Brie)
1 küüslauguküüs
värskelt jahvatatud musta pipart

värskeid ürte (estragoni, pune, majoraani, salveid, tüümiani)


Lõika juustkettal õhukeselt ülemine kiht ära. Lõika küüslauguküüs õhukesteks viiludeks. Tee noaotsaga juustu lõikepinnale sisselõiked ning pista nendesse küüslauguviilud. Aseta peale endale meelepäraseid ürte ning raputa peale pipart. Aseta peale varasemalt äralõigatud juustukaas. Paki juust fooliumisse ning küpseta grillil seni kuni juust hakkab seest sulama. Serveeri kohe koos lavašši või ciabattaga.




Kommentaare ei ole :

Postita kommentaar

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails