23. juuli 2011

Mustsõstralehe mojito, alkoholita - kuumade ilmade asendamatu kaaslane vol3

Tänu kuumadele ilmadele järgneb eelnenud suvejookide retseptidele (vol1 ja vol2) otseloomulikult vol3. See on retsept, mis sai alguse tegelikult liha marineerimisest, kus peaosa marinaadis mängisid mustsõstralehed. Needsamad tugeva maitsega lehed, mis liha ülimaitsvaks tegid, jõusid oma tugeva maitse tõttu ka siiasamasse kargesse suvisesse kokteili.


Suve alguses hakkasime sõbrannaga tegema iganädalasi käsitööõhtuid. Mitte, et aega palju oleks, aga on ju igati kasulik koos miskit ilusat teha ning selle juurde miskit head süüa ja siis niisama maast ja ilmast rääkida. Paberilehel on kritseldatud iganädalased tegevuskavad - prosside töötuba, 10-minuti kottide töötuba, pluusi tuunimine jne. Üle-eile, kui meil sõbrannaga järjekordne käsitöö õhtu oli (palava ilma tõttu alustasime iganädalase traditsiooniga ca 22.00), valmistasin sedasama jooki. Mustsõstralehed olid kokteilis tunda ja maitsesid hästi. Omajagu häädust lisasid ka purustatud jääkuubikud, mis tänu kilekotile ja selle ümber asetatud rätikule üsna puruks sai tambitud, siinkohal tänud usinale lihahaamrile.


Kogus: 1 kokteil

0,5 laimi
1 tl fariinisuhkrut

4-5 mustsõstralehte

purustatud jääd
j
õhvikamahla


Lõika laimist sektorid ning aseta koos suhkru ja mustsõstralehtedega kokteiliklaasi. Tambi laimisektoreid koos lehtedega. Seejärel täida klaas purustatud jääga ning vala peale mahla niipalju, kui parasjagu klaasi mahub:)

Vaata ka piparmündilehtedega valmistatud mojitot


2 kommentaari :

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails