11. juuli 2011

Küpsetamata toorjuustukook šokolaadikreemi ja murelitega

Küpsetamata kookide ja magustoitude ilmumine siia blogisse annab märku sellest, et asun suvilas, kus ahju saab kasutada vaid puupliidi kütmisel. Ilm on soe, toas kuumust enam kui küll ning seetõttu peab pliidi kütmine sügisesse lükkuma. Ja just seetõttu valmibki enamik toidust õues, olen suurema osa oma köögivarustusest juba ammu õue grill-laua peale kolinud. Pannkoogihommikud värskes õhus valmistatuna on juba mitmendat päeva menüüs. Pealegi pidin viltu vedanud katsetusena ebaõnnestunuks tunnistama terve suure kausitäie jäätisemassi. Õnneks valmivad sellest üsnagi rammusast jäätisemassist lihtsalt suurepärased pannkoogid. Kohupiimased, toorjuustused, vahukooresed - ühesõnaga kõigest heast, mida lõpptulemusena ise-tehtud jäätis sisaldama pidi.

Siis on veel päevakorras külmsupid, grillimised ning õhtused soojad grillitud juustusaiad, mis pärast õhtust rannaskäiku on kui taevaõnnistus tühja kõhu täiteks koos piparmünditeega....mõnus. Kusjuures grillahi, mis nostalgilisi juustusaiu valmistab on juba omaette uunikum ja seisnud köögis aukohal niikaua kuni mina mäletada suudan. Peal on veel ilusti venekeelsete tähtedega kirjutatud sõna "Гурман".

Ja siis on menüüs loomulikult küpsetamata koogid, siin üks päris kiiresti valmiv ja hästi õnnestunud toorjuustukook. Kaunistuseks peal just need marjad, mida peenramaalt, puudelt või metsa alt leida on. Šokolaadikreem juustukoogi keskel on veel lisaks väikene maitserõõm.


360 g šokolaadimaitselisi küpsiseid
180 g võid
kaneeli

200 g toasooja šokolaadikreemi (nutella on hea valik)
200 g rõõska koort (35%)
400 g toorjuustu
1 dl suhkrut
mureleid (serveerimiseks)

Purusta küpsised ja sulata või. Sega need kaks komponenti omavahel kokku, lisa kaneel ning vooderda sellega lahtikäiva koogivormi (24 cm) põhi ja ääred. Aseta külmkappi tahenema.

Sulata veevannil šokolaadikreem pehmeks ning aseta vormi küpsisepõhjale. Pane kook tagasi külmkappi.

Vahusta koor ning sega kokku eelnevalt lahtisegatud toorjuustuga. Lisa suhkur ja sega ühtlaseks massiks. Pane segu koogivormi šokolaadikreemile ning aseta kook külma tahenema vähemalt kuueks tunniks kuni üleöö. Serveerimisel aseta koogile hooajalisi marju.


21 kommentaari :

  1. Just panime külmkappi :D Tundub imehea.

    VastaKustuta
  2. Loodetavasti on meeltmööda see hea kiiresti-valmis kook:)

    VastaKustuta
  3. Kas šoko-küpsiseid umbes sama hea maitsega ka koduste vahendite ja e-vaba valmistada saab?
    Mäletamist mööda etikett näis tootel küllalt kirju.

    VastaKustuta
  4. Loomulikult saab, peaksingi selle lihtsa retsepti ka üles panema.

    Teen nii:
    3 dl jahu
    0,5 dl kartulitärklist
    0,5 dl kakaopulbrit
    1 dl suhkrut
    veidi soola
    125-150 g toasooja võid

    Sega suhkur ja või, lisa kuivained ning sõtku tainaks (vajadusel lisa 1tl vett). Rulli küpsetuspaberil lahti ning küpseta ahjus 180 kraadi juures kuni küpsis omandab kuldse jume - ca 15-20 min.Lase jahtuda ning siis pudenda see koogipõhjaks:)

    VastaKustuta
  5. Suured tänud.
    Kook on muide vägagi asjalik, valgele täidisele gramm kangemat jääb veider hapukas-promilline mekk kreemil.

    Head nädalavahetuse jätku!

    VastaKustuta
  6. Super hea oli. Kaks korda sai tehtud, sõime vaarikatega. Maitsev ja kiire.

    VastaKustuta
  7. Tegin ka üleeile selle koogi ära! Suuuper hea! :)

    VastaKustuta
  8. :)

    Nüüd ju mustikad, vaarikad, mustsõstrad valmis, saab nendega ka teha:)

    VastaKustuta
  9. Tundub imemaitsev! Kui šokolaadiküpsiseid poest osta, siis milliseid soovitad?

    VastaKustuta
  10. Minul olid olemas ekstra küpsised. Muidugi, kui veidi uhkemaks kooki teha, siis võib kasutada domino küpsiseid:)

    VastaKustuta
  11. Aga kas kook digestive küpsisega ka hea jääb? mõtlen just shokolaadi kreemiga. Muidu toorujuustu kookidega küll sobib.
    PS! Minu lemmik blogi :)

    VastaKustuta
  12. Panin veel shokolaadikihi peale banaanilõigud ja lükkasin kogu kupatuse külma, hommikul kaunistan "hooajaliste" maasikatega ning voilaa! retsept igaljuhul tundub väga ahvatlev!

    VastaKustuta
    Vastused
    1. ohhoooo, kusjuures, ma praegu kujutaks ette banaaniviilude peal veel veidi karamellipudingut:) .... kui juba, siis juba;)

      Kustuta
  13. Aga kui mureleid pole praegu võtta, siis mis veel sobiks sinna peale? :)

    VastaKustuta
  14. Panin maasikaid, mis on küll poest ostetud, kuid parajalt hapukad ning tasakaalustavad koogi magusust. :) Ja lisasin ka purustatud mandleid. Ülimaitsev kook! :)

    VastaKustuta
  15. Kas täidise sisse võiks pisut ka sulatatud valget šokolaadi panna, mis massi paremini koos hoiaks või pole see vajalik?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Üldiselt pole see vajalik, aga kui on soov, et kook kiiremini taheneks, siis loomulikult võib valget šokolaadi täidisesse lisada.

      Kustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails