28. november 2009

Kahe juustuga kõrvitsa-saiasupp

/Prindi retsept/

Selle, oivalise maitsega kõrvitsasupi retsept valmis tegemise käigus. Plaanis oli valmistada traditsioonilist kõrvitsapüreesuppi, kui mulle vaatas külmkapist vastu avatud feta-juustu pakk ning eelmisel päeval külma pistetud poolik sai. Mulle tuli meelde itaallaste armastatud tomati-saiasupp ning järgmine hetk juba pistsingi saiatükke suppi sisse. Lõpptulemus sai liigagi hea, tahaks seda veel, kahjuks aga kõrvits selleks aastaks otsas. Loodetavasti konutab teil kuskil sahvri nurgas või keldriruumis mõni üksik oranživärvusega uhkeldav kõrvitsaline, et seda toitvat suppi proovida.


kuuele

1 porgand
6 suuremat kartulit

1 kg kõrvitsat
1 l vett
2 puljongikuubikut (aedvilja oma)
2 sl sinepit

50 g fetajuustu
100 g riivitud juustu

300 g saia

Serveerimiseks:
100 g peekoniviile
riivitud juustu

Koori, puhasta ja tükelda aedviljad. Lase vesi keema, lisa puljongikuubikud ning porgandi-, kartuli- ja kõrvitsakuubikud. Keeda seni kuni kõik on ilusti pehme. Seejärel püreesta korralikult saumikseriga. Kuumuta segu madalal kuumusel, segades samal ajal sisse sinepi, murendatud feta ja riivitud juustu. Lõika sai väiksemateks tükkideks ja lisa supile. Lase supil madalal kuumusel podiseda ca 5 minutit.

Samal ajal lõika peekoniviilud ribadeks ning prae pannil krõbedaks. Pane supp kaussidesse, raputa üle riivitud juustuga ning aseta peale peekoniribad.

1 kommentaar :

  1. Väga huvitav, toitev ja maitsev supp. Selle kohta võiks isegi puder öelda :)

    VastaKustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails