1. juuli 2009

Peedine külmsupp

Soojade ilmade ajal olen ma lausa vaimustuses suvistest külmadest suppidest - nii turgutav ja suviselt kerge. Külmasid suppe hakkasin ma armastama, kui tegin esmakordselt okroškat. Seekord sai valmistatud okroškaga samal põhimõttel valmivat peediga külma supi varianti. Üldiselt on selle supiga nii, et sisse käib kõik, mis külmkapis olemas on või eelmise päeva toiduvalmistamisest järel, nii et retsepti väga näpuga järgi ajada pole mõtet. Selle supi kohta pean ütlema vaid kiidusõnu. Supis sisalduv peet annab supile mahlaka maitse ning pealekauba armsa roosaka värvuse.


4-5le inimesele

3-4 kartulit, keedetuna
1 peet, keedetuna
2 hapukurki
3-4 lillkapsast rebitud õisikut, keedetuna
1 muna, kõvaks keedetuna
100 g grillvorsti või –liha
1 tomat
5 redist
aiamaal leiduvat maitserohelist (till, roheline sibul, petersell)
1 väiksem küüslauguküüs (soovi korral)
2-3 sl oliiviõli
2-3 sl mahedat sinepit
750 ml - 1 l keefiri
soola, pipart, suhkrut

Lõika kuubikuteks kartul, peet, hapukurk ning haki väiksemateks tükkideks lillkapsaõisikud, muna, grillvorst, tomat, redis. Sega sisse peeneks hakitud maitseroheline (soovi korral ka peeneks hakitud küüslauguküüs) ning omavahel segatud oliiviõli-sinepi segu. Maitsesta soola, pipra ja suhkruga ning jäta ca 15 minutiks jahedasse maitsestuma. Seejärel vala juurde keefir ning sega kõik seamini, vajadusel maitsesta veel. Serveeri jahedana!


2 kommentaari :

  1. See on siis nagu "Seljanka", et supi sisse käib köik, mida aga külmkapis leidub! Kindlasti väga maitsev ja palavate ilmadega ideaalne kehakinnitus.

    VastaKustuta
  2. viimased päevad olengi ainult külma suppi söönud - liha isu on ammendunud ja üleüldse pole palavaga erilist isu.

    VastaKustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails