19. mai 2009

Ülikiire küpsisemagustoit ootamatutele külalistele

/Prindi retsept/

Erinevad rabarberiküpsetised on hõivanud terve viimase nädala. Ei oskagi enam öelda mitu korda olen teinud vana head biskviitkattega rabarberikooki. Igastahes sai rabarberit sisalduvate toitude kõrvalt proovitud väga-väga lihtsat magustoitu. Mis seal salata, lihtsuses peitub võlu. Kindlasti julgen seda soovitada küpsisekoogi austajatele! Retseptis kirjas oleva moosi asemel võib kastada väga edukalt ka hapukamaid marju (punaseid sõstraid näiteks).


kolmele

1 pk Selga vanilje küpsiseid
1 dl hapukamat moosi
1,5-2 dl piima (piima kogus oleneb sellest kui vedelat magustoitu soovid)



Murra küpsised väiksemaks ning lao pooled küpsistest laiapõhjalisse kaussi. Selle peale määri moos ning kata ülejäänud küpsistega. Vala peale piim ning aseta magustoit ca 15 minutiks külmkappi. Seejärel tõsta magustoit külmikust välja, sega kergelt läbi ja jaota pokaalidesse.


2 kommentaari :

  1. Päris huvitav ja odav magustoit tundub, kuidas maitse ja konsistents on, kas jääb vedelam?
    kujutan ette et kui peale natuke sulatatud shokolaadi niristada, saab õige hea.

    VastaKustuta
  2. Tegelikult selle magustoidu vedelus oleneb täiesti piima kogusest. Pane 1,5 dl piima siis jääb selline paksem. Maitse meenutab küpsisekooki, ainult et veeeel rutem saab valmis. Kusjuures see šokolaadi mõte on väärt idee ja kui panna veel selle sulatatud šokolaadi peale ahjus röstitud maapähkleid:) nämm...

    VastaKustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails