11. mai 2009

Šokolaadised rabarberimuffinid

/Prindi retsept/

Rabarberiküpsetised ja magustoidud on hetkel peamiseks tegevuseks. Peab ju ära kasutama seda vähest head rabarberiaega. Igastahes olen teinud rabarberitest biskviitkattega kooki (mida teen kindlasti veel, ilma selleta lihtsalt ei saa ju), iga aasta kohustuslikku rabarberikisselli (see lihtsalt peab külmkapis olema, et jälle klaasikesega külmkapi juurde seda nuruma minna) ning neid šokolaadiseid muffineid. Retsept saadud nami-namist, kus neid pisikesi koogikesi taevani kiideti. Ise lisasin veel pisikesi šokolaadi tükikesi (minu arvates oleks patt need lisamata jätta), mis muffinid mõnusalt šokolaadiseks tegi.


ca 14 tükki

2 muna
1.5 dl suhkrut
2.5 dl nisujahu
1 tl küpsetuspulbrit
2 tl vanillisuhkrut
1 tl jahvatatud kaneeli
150 g hapukoort
50 g võid, sulatatuna
50 g valge šokolaadi tükke
300g tükeldatud rabarbrit

Peale:
demerera suhkrut


Vahusta munad suhkruga kohevaks. Sega kuivained omavahel. Sega munavahu hulka vaheldumisi hapukoor, jahtunud sulavõi ja kuivained. Kõige lõpuks lisa taignale valge šokolaadi tükid ja rabarberid.

Jaota tainas paberist muffinivormidesse, pannes vormid ääreni täis. Puista peale demerera suhkrut. Küpseta 225kraadises ahjus umbes 15 minutit.


4 kommentaari :

  1. Imestan siin,et miks keegi neid muffinseid kiitnud pole.Minu meelest superhead-rabarber ja valge shokolaad sobivad imehästi!Tegin esimestest värsketest rabarberitest ja väga head tulid!
    Ragne,sul on muidu ka väga lahe blogi,olen siit palju retsepte proovinud.Aitäh!:)
    Eveli

    VastaKustuta
  2. MInu arvates on esimesed rabarberid kui taevaõnnistus ning kordi maitsvamad ja mahlasemad kui muidu, isegi niisama süües on kiiduväärt:)

    VastaKustuta
  3. Tea, kas öuntega võiks ka neid muffineid teha? :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Muidugi! Aga siis võiks suhkrukogus pisut väiksem olla:)

      Kustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails