26. mai 2009

Muredad juustupätsid

/Prindi retsept/

Viimasel ajal on minu köögis võimust võtnud igasugused koogikesed, eriti just rabarberikoogid (mis on lihtsalt kevadiselt võrratud), kuid siiski tekib isu ka midagi soolast õhtul tee kõrvale krõbistada. Eile sai kodus kokku mätsitud muredaid juustuküpsiseid, mis ongi eriti sobilikud õhtuse tee kõrvale või tassikese hommikukohvi kõrvale nautimiseks. Panen tavaliselt selliseid näksimiseks sobivaid küpsetisi oma mehe koduse töölaua peale, nii need kaovad sealt hetkega kõhtu:) - järgi jääb vaid mõni üksik küpsisepuru.... Küpsised on lihtsasti valmistatavad niiöelda sega kõik kokku retsept. Väga mõnusad!


ca 30 tükki

3 dl jahu
0,5 dl kartulitärklist
0,5-0,75 tl soola
150 g võid
50 g juustu, peenelt riivitud
2 sl külma vett


Sega omavahel kuivained. Lisa või ning riivitud juust ja sega ained kokku purutaoliseks massiks. Lõpuks lisa vesi ning sõtku mass ühtlaseks taignaks. Veereta taignast pisikesed pallikesed ning pane küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, suru kahvliga lamedaks (nii jäävad küpsistele hästi armsad kahvli triibud) ning küpseta 175 kraadi juures 12-15 minutit.


4 kommentaari :

  1. Meenutavad väga minu või-küpsiseid...proovin järgi...kõik Sinu retseptid on olnud lihtsalt imehääd - kui blogis retsepte loen - tunnen nagu oleks vanaemal külas ;o)

    VastaKustuta
  2. Need küpsised maitsevad eriti hästi valmistatuna mitmevilja jahusegust.
    Kas sa oled kunagi valmistanud soolapulki. Selliseid nagu müüakse Tallinnas nt. Narva kohvikus või kasvõi suvalises supermarketis. Need peaks olema valmistatud mingist muretaigna laadsest taignast ja seal sees on lisandiks köömned. Tahaks neid väga ise valmistada, aga pole sobivat retsepti leidnud :(

    VastaKustuta
  3. Soolapulki valmistan kahte moodi. Kas siis kasutan tavalist soolast muretainast (mureduse aluseks on see, et taigna koostisosad peavad olema külmad) või siis teine hitt on soolapulgad kartulipudrutaignast. Loomulikult on õigetesse soolapulkadesse lisatud ka köömneid!

    VastaKustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails