12. mai 2009

Kartulipirukas

Sellel pirukal on kaks head omadust, esiteks on ta äärmiselt maitsev ning teiseks on võimalik selle piruka valmistamisel ära kasutada lõunasöögist potti järgi jäänud kartulipudru. Muidugi on see pirukas nii hea, et see väärib ka eraldi piruka jaoks kartulite keetmist (nii, nagu ka mina tegin).


Põhi:
3 dl jahu
1 tl küpsetuspulbrit
125 g võid
3-4 sl külma vett

Täidis:
8 keedetud kartulit (keskmise suurusega)
1 sl võid, sulatatuna
1 dl kuuma piima
1 tuunikalakonserv
1 muna
soola, pipart

Kate:
100 g riivitud juustu
2 muna
100 g hapukoort

Põhja jaoks näpi jahu, küpsetuspulber ning või purutaoliseks massiks. Kõige viimasena lisa vesi ning sõtku taignaks. Aseta taigen küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäiva ringilise koogivormi (22cm) põhja ning natuke ka äärtele. Vooderda taignaääred fooliumiga (vajalik selleks, et ääred alla ei vajuks) ning pane 175 kraadisesse ahju eelküpsema 10 minutiks.

Vahepeal valmista täidis: tambi kartulid pudrunuiaga pudruks, lisa ülejäänud ained ning maitsesta soola ja pipraga.

Aseta täidis eelküpsenud pirukapõhjale, raputa üle riivjuustuga ning kata pirukas omavahel kokku segatud hapukoore muna seguga. Küpseta 175 kraadi juures ca 30 minutit, kuni pirukas on omandanud kuldse jume.


7 kommentaari :

  1. Tundub põnev ja omapärane (eriti see kartuli-tuunikala kooslus).

    VastaKustuta
  2. Saan ma õigesti aru, et siis hapukoore-muna segu moodustab nagu omaette kihi kartuli-tuunikala peal?

    VastaKustuta
  3. Pille - kartul ja tuunikala sobisid siin retseptis imehästi

    Just nii Maris. Hapukoor munaga segatuna tuleb valada kõige lõpuks juustu peale.

    VastaKustuta
  4. Väga hörgutava välimusega!!! Ja kindllasti ka maitsega! Ma teeks ka tihedamini ahjus lahtiseid pirukaid, kuna mulle nad nii melldivad, aga peale minu ei söö meie peres neid keegi. Mehed tahavad ikka lihakamakat kätte!
    Pole ammu "kokanud". Olen teinud ikka "igapäevaseid" sööke, kus ei pea näpuga retsepti taga ajama.

    VastaKustuta
  5. Mul õnneks seda muret ei ole, et mees ei söö. Õhtul kui kõht tühjaks läheb on hea pirukat ruttu ahjus soojendada ja siis süüa, õhtune söögitegemise vaev jääb ära;)

    VastaKustuta
  6. tegin järgi. ehkki teistmoodi:)
    http://toidukatsed.blogspot.com/2009/05/lahtine-kartulipirukas.html

    tänan idee eest!

    VastaKustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails